Angelina Jolie lőrinci villámlátogatása

Írta:  2011.02.10.
Még ma is szívesen gondolnak vissza a kedvelt lőrinci kávéházban Angelina Joliera, aki szerényen meghúzódva kávézott, és fagyizott a Zila egyik boxában. A közös fénykép vele, és beírása a vendégkönyvben, őrzi a nem is oly régi emléket, a vendégek közül mégis sokan el sem hiszik, hogy mindez valóság, s nem álom volt-e csupán…
 
Egyszer volt, hol nem volt, túl az Óperencián, pontosabban, Pestszentlőrincen, a Zila Kávéházban egy átlagos szombat délelőtt, a csendet és a nyugalmat egyszer csak megtörte a felismerés, mintha itt ülne köztünk egy igazi hollywoody filmcsillag. Nem, nem, ez nem lehet, pont itt és pont most? Igaz, megfordult itt már több magyar csillag, de külföldi sztár még soha!
A csodálatos délelőtt
 
Addig addig nézegették a pincérek és a pultosok az ismerős arcot, amely hatalmas napszemüveg mögé bújt, és hallgatták a környezetében lévők angol beszédét.
 Nagy István főpincér minden bátorságát összeszedve, feltette az ártatlan kérdést: - Véletlenül nem Angelina Joliehoz van szerencsénk?
Az igenlő válasz után, egy közös fotózásra is engedélyt kért, s a világsztár szó nélkül beállt a személyzet közé, sőt még a vendégkönyvbe is beírt: „Köszönöm a csodálatos délelőttöt.”
 
Sofőr, tolmács, bébiszitter
 
- Az az érdekes, hogy a vendégek még ekkor sem fedezték fel, hogy valami rendkívüli esemény tanúi – folytatta Nagy István. – Érdekes, hogy éppen előző este néztem meg egy Angelina Jolie-filmet, de nem gondoltam volna, hogy másnap velem szembe fog jönni a munkahelyemen egy citrom fagylalttal…
Az Oscar-díjas színésznővel a két gyermeke, a bébiszitter, a sofőr és a tolmács volt.
 
Illemtudó gyerekek
 
- Mindnyájan fagylaltot, és süteményt, a felnőttek kávét is kértek. (Brad Pitt sajnos nem jött el.) Egy óráig tartózkodtak a Zilában, és a végén a ház vendégeként fizetniük sem kellett volna, Jolie-ék rendezték a számlát. Zila Krisztina üzletvezető mondta: - A filmsztár felhajtás nélkül érkezett, és teljesen hétköznapi ember módjára viselkedett, sőt még a gyerekek sem hangoskodtak, igen illemtudóan viselkedtek. Angelina belopta magát a szívünkbe.
 
Szívesen visszajön
Angelina Jolie tavaly év vége felé több hónapot töltött Budapesten, egy bosnyák nő és egy szerb katona szerelméről szóló filmet forgatott nálunk. Ez volt az első rendezése. Férje, Brad Pitt is elkísérte Magyarországra, és gyakran láthattuk őket együtt a fővárosban, igaz Lőrincen nem. Jolie-val valószínűleg összefuthatunk még a XVIII. kerületben, mert megígérte a Zilában, hogy egyszer visszajön hozzánk.