Programkavalkád a Havanna-napokon

Írta:  2015.09.08.
Az évek során megszokott rendkívül változatos és színvonalas programokkal készülnek a Havanna-lakótelepen működő intézmények, civil szervezetek a Havanna-napokra.
A tizenhetedik alkalommal életre hívott rendezvény célja ezúttal is az, hogy a telepen élők, a szórakoztató és kulturális programokra a kerület vagy akár Budapest más részéből ide látogatók jól érezzék magukat.

A szeptember 19–27. közötti programsorozat a hagyományos asztalitenisz-versennyel kezdődik, de lesz baba-mama börze, kézműves foglalkozás, kispályás labdarúgó-bajnokság, cselgáncs- és sakkverseny, táncház, kirakodóvásár, valamint különféle kiállítások és egészségnap is.
A Havanna Lakótelepi Napok központjaként szokás szerint a főszervező Kondor Béla Közösségi Ház szolgál. Idén is lehet jelentkezni a bográcsban főtt ételek versenyére és a lakótelep legszebb kutyáinak vetélkedésére, amelynek sztárvendég zsűritagja Ganxsta Zolee lesz. Újdonság a tervezett hőlégballonozás, a legbátrabbak madártávlatból gyönyörködhetnek a Havanna-lakótelep és a XVIII. kerület látképében. Évről évre visszatérő vendégként érkezik a Langaléta Garabonciások társulata, és látványosnak ígérkezik a Hestia tűzzsonglőrshow is.
A záró hétvégén számos színpadi produkció és koncertek sokasága várja a látogatókat. A fellépők között lesz többek között Janicsák Veca, Kasza Tibi, Szandi, a Brass on Brass Dixiland Band és az R-GO.
A részletes programról és helyszínekről a Kondor Béla Közösségi Házban (Kondor Béla sétány 8., 291-6564) és a www.kondorkh.hu weboldalon kapható tájékoztatás.