Az időskorúak egészségéért

Írta:  2015.08.05.
Két hónapon át tart az idősek egészséges életmódjának támogatása érdekében létrehozott programsorozat, amely augusztus 4-én az egészséges táplálkozásról szóló előadással vette kezdetét. Az Egészségmegőrzés időskorban című rendezvénynek a szervező Somogyi László Szociális Szolgálat ad otthont.
A XVIII. kerületi önkormányzat segítségével teljes egészében pályázati forrásból támogatott előadások és interaktív játékok az időskorúak egészségnek megőrzését, fejlesztését szolgálják. A két hónap során többek között az étkezéssel, mozgással és életmóddal kapcsolatos tanácsokat kapnak a résztvevők a szakképzett előadóktól, oktatóktól.
–  Évente legalább két olyan rendezvényünk van, amelyekre meghívjuk a kerület további három szociális szolgáltatójának ellátottjait is, ami által erősödik az intézmények és természetesen a nyugdíjas tagok közötti kapcsolat is. A mostani programsorozat esetében ennél is továbbmentünk, hiszen egyéb kerületi klubok időseit is meghívtuk, várjuk. Az előadások minden kerületi nyugdíjas számára nyitottak, ingyenesek, hiszen a cél az egészséges élet minél további fenntartása. Időseink számára lesz sportnap és néptánc tanítás is – mondta a megnyitót követően Bálint Ramóna, a Somogyi László Szociális Szolgálat intézményvezetője.
Minden jelenlévőnek kellemes és hasznos időtöltést, élményekkel teli heteket kívánt Dömötör István alpolgármester, aki kiemelte, hogy mennyire színes, sok témát felvonultató, és számos hasznos ismeretet átadó programokat, előadásokat sikerült megszervezni.
– A gazdag program a szervezők szakmai felkészültségét dicséri, és nagyon remélem, hogy a résztvevők szeptember végén elégedettek lesznek – tette hozzá Dömötör István. – Alpolgármesterként munkatársaim segítségével többek között szociális és egészségügyi területen is folyamatosan keressük az uniós valamint az itthoni állami, fővárosi és egyéb, civil vagy céges, pályázati lehetőségeket. Így sikerült három szociális és egy egészségügyi pályázaton is teljes összegű finanszírozáshoz jutni, ami összesen 4-5 millió forint közötti támogatást jelent.
Az „Egészségmegőrzés időskorban” programsorozat részleteiről a 291-4364-es telefonszámon vagy személyesen a Somogyi László Szociális Szolgálatnál (1181. Budapest, Kondor Béla sétány 17.) lehet érdeklődni.