Imre is a gyerekeké lesz

Írta:  2015.05.29.
A pestszentimrei gyerekek sem maradnak helyi mulatság nélkül május 31-én. A gyermeknapi programok behálózzák a városrész központi helyszíneit, de a programok „bázisa” a Hősök terén lévő játszótér lesz.
A gyerekek az ugrálóvárban és a trambulinon vezethetik le fölös energiáikat. Ezenkívül ügyességi játékokban mérhetik össze a tudásukat, és eldönthetik, hogy kinek áll jobban az arcfestés eredménye, a színes állati vagy egyéb maszk. A kézműves foglalkozáson apunak, anyunak is lehet egy kedves kis ajándékot készíteni. Az állatbarátokat pedig pónilovaglásra invitálják a Nemes és az Ady Endre utca sarkán lévő üres telken.

A pestszentimrei nyárindítónak is tekinthető gyereknapon a játszótérnél találkozhatunk a lufihajtogató bohóccal, a Pintér Kálmán szakrendelő mögött pedig a tűzoltók és a rendőrök mutatják be a gyerekek számára mindig érdekes járműveiket, felszerelésüket. Az aszfaltrajzversenyt sem lehet sohasem megunni, a színes krétákkal nemcsak a gyermekeink, hanem annak idején mi magunk és még korábban talán már a szüleink is szívesen díszítették a város betondzsungelét.
Koszorúzás és dombormű-avatás

Május 31-én (vasárnap) 10.30-kor tartják a hősök napja tiszteletére szervezett koszorúzási ünnepséget a pestszentimrei Hősök terén. Negyedik alkalommal róják le a kegyeletünket azok előtt a távolban elesett, illetve a „hátországban” áldozattá vált imreiek emléke előtt, akik életüket áldozták a háborúk alatt.
A koszorúzást követően leleplezik a Pintér Kálmánt ábrázoló domborművet a róla elnevezett szakrendelő falán, amelyet halálának 75. évfordulójára készített a kerületben élő Záhorzik Nándor szobrászművész.
11 órától „Utcazenebona” címmel a PIK szervezésében hangversenyt rendeznek.
Minden érdeklődőt és megemlékezőt szeretettel hív és vár a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság.

Tizenegy órakor az Utcazenebona-sorozat keretében a Dohnányi Ernő Zeneiskola ifjúsági vonószenekara és csellóegyüttese ad koncertet a Hősök terén. Újdonságként bemutatkozik a gyermeknapon a pestszentimrei könyvtár is, hiszen könyvet olvasni még ebben a számítógépekkel, internettel elkényeztetett világban is fontos, sőt most lenne csak igazán az.
Tíztől kettőig talán nem is lesz elég idő arra, hogy végigjárjuk a gazdag program minden állomását, de az biztos, hogy az óvodásoktól kezdve minden korosztály talál magának érdekes elfoglaltságot.