Újabb másfél tucatnyi

Írta:  2015.05.27.
Folyamatosan gyűlnek az élelmiszer- és ruhacsomagok Kárpátalja magyar települései számára. Az iskolaév végégig még bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez.
– Úgy teletömtük legutóbb a teherautót, hogy az utolsó zsák után rá kellett csapni az ajtót a raktérre, nehogy kihulljanak a hátul lévő zsákok – mondta Árvay Zolta képzőművész, a Moholy-Nagy László Művészeti Egyesület (MOHA) által kezdeményezett jótékonysági gyűjtés főszervezője.

A gyűjtés Kárpátalja magyarok lakta településeinek javára folyik már a tavasz eleje óta, a cél pedig az, hogy minél több tartós élelmiszer, ruha, gyógyszer jusson el azokra a helyekre, ahol ugyan harcok szerencsére nem folynak, ám az országot sújtó válság miatti pénzromlás lehetetlenné teszi, hogy a családok beszerezzék a mindennapi élethez szükséges alapvető árucikkeket.
– Pénzt nem gyűjtünk, a csomagok elszállításában pedig a Katolikus Karitász segít, így biztosak lehetünk abban, hogy minden eljut oda, ahol szükség van rá – magyarázta a főszervező. – Az első alkalommal mintegy három nap alatt 100 kiló élelmiszert és 40 zsák ruhaneműt adtak össze a kerületiek.
Az akció azóta folyik, és Árvay Zolta tájékoztatása szerint napjainkig már másfél tucatnyi csomag jött össze a MOHA Madách Imre utca 49. alatti telephelyén. Az adományokat erre a helyre vihetik a segítőkész pestszentlőrinciek és pestszentimreiek, de a szervezők kérik, hogy előtte egyeztessenek telefonon Árvay Zoltával a 06-20-466-0980 telefonszámon.
A gyűjtés az iskolaév végéig folytatódik.