Nyugdíjasok karácsonya

Írta:  2014.12.21.
Ahol jó a közösség, senki nem marad magára - ez a gondolat a legfőbb tanulsága a NYÉVE karácsonyi ünnepségének.
A nőnap, a nyugdíjasok világnapja és a karácsony az a három ünnep, amelyet a Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (NYÉVE) nagyobb nyilvánosság előtt tart meg – önkormányzati támogatással, mint az a december 18-i ünnepségen is elhangzott. Hogy a NYÉVE működése hány embernek fontos, jól jellemezte az is, hogy e karácsonyi összejövetelen dugig megtelt a Kondor Béla Közösségi Ház színházterme.

− Örülök, hogy olyan tekintetekkel találkozik itt a tekintetem, amelyeket máshonnan már jól ismerhetek. Például a legutóbbi diplomaosztó ünnepségről a Nyugdíjasok Akadémiáján. És örülök annak is, hogy ilyen remek, jól szervezett közösség működik itt, a kerületben – mondta Ughy Attila köszöntőjében. A polgármester hangsúlyozta, a közösség azért is nagyon fontos, mert így az egyedül élőknek sem kell egyedül ünnepelniük.

− Hadd kezdjem egy tanulságos történettel, amit nemrég hallottam – vette át a szót Szarvas Attila alpolgármester. – Az egyik közeli kerületben bezártak egy nyugdíjas klubot, és az egyik hölgy tagja azt kérdezte a másiktól: most már hová fogom felvenni a szép ruhámat? Ebben a kerületben szerencsére ez nem történhet meg: virágoznak a klubok, közösségek, és mint azt polgármester úr is mondta, ennek köszönhetően senki nem marad magára.

Az ünnepségen a tagság köszöntötte a NYÉVE korábbi, nyáron leköszönt tisztségviselőit és segítőit, majd vetítéssel, műsorral, közös énekléssel emlékezett meg az ünnepről.