Megszépült a SOFI-liget

Írta:  2014.11.27.
Szorgos kezek padokat festettek, növényeket ültettek, tisztasági festést végeztek ősszel a SOFI tagintézményében.
A Budapest XVIII. kerületi SOFI (Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény) a Kondor Béla sétány 4. és 15. szám alatt működik. Az iskola udvara mindkét helyszínen gyermekbarát, fajátékokkal és növényekkel. Ennek köszönhetően kulturált, kellemes környezetben tarthatják a tanulók szabadidős programjait.

Az intézmény ökoiskolaként tevékenykedik, emellett 2013-ban elnyerte A XVIII. kerület zöld iskolája címet is, amire méltán büszkék a gyógypedagógusok. Ahhoz, hogy mindig szép legyen a gyerekek, illetve a fiatalok környezete, az önkéntes munkát végző cégek dolgozói is rendszeresen hozzájárulnak. Ennek jegyében a Tesco Pesterzsébet Hipermarket dolgozói immár második alkalommal vállaltak önkéntes munkát az iskola SOFI-liget tagintézményében.
– Az idei őszi akció alkalmával az áruházlánc munkatársai tisztasági festést végeztek az iskola helyiségeiben, átfestették az udvaron lévő padokat, a kertbe pedig évelő növényeket ültettek – mondta Csík Árpádné gyógypedagógus, az Életjel Alapítvány kuratóriumának elnöke. – A Tesco dolgozói, amellett, hogy az önkéntes nap keretében kertet gondoztak, festettek, mázoltak, több alkalommal játékokkal, tisztítószerekkel is segítették az iskola tanulóit.