100 éves nénit köszöntött az önkormányzat

Írta:  2014.11.25.
A 100 éves Huszár Alajosnét Ughy Attila polgármester és Szarvas Attila alpolgármester köszöntötte a XVIII. kerületi önkormányzat nevében.
A Balaton-felvidéki Mindszentkálláról származó ünnepelt az 1950-es évek vége felé költözött családjával Budapestre.
- Nagyon szerettem Mindszentkállát, de amikor 17 évesen először jártam Budapesten, úgy éreztem, hogy ez az én városom – mondta Huszár Alajosné, aki aktív évei alatt varrónőként dolgozott. – Amikor elvették a földet, azt akarták, hogy lépjünk be a termelőszövetkezetbe. Ezt mi nem akartuk, és új életet kezdtünk, szinte a semmiből Budapesten. Nagyon megszerettük Lőrincet, ami akkor nem volt még ennyire kiépülve, és szinte falusias életünk volt.

A pestszentlőrinc-pestszentimrei önkormányzattól kapott torta és virágcsokrok mellett Huszár Alajosné átvette Ughy Attilától azt az emléklapot, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök küldte ki jókívánságait.
„Ez az emléklap hivatott kifejezni szépkorú polgáraink iránti tiszteletünket és hálánkat. Az ünnepi alkalomból kívánunk önnek jó egészséget és további boldog éveket!” – állt a miniszterelnöki üdvözletben.
A köszöntés családias beszélgetéssel folytatódott. Az ünnepelt szívesen mesélt az életéről, így a gyermekvállalás különös indíttatásáról is.

- Édesapánk halála után nővéreimmel megfogadtuk, hogy nem megyünk férjhez. Évekkel később azonban úgy gondoltam, hogy de jó lenne, ha születne egy kislányom. Férjhez mentem, és végül megadatott, amire vágytam, mert valóban kislányom született.
Bár a 100 éves hölgy emlékeiben élénken él a kemény, munkával töltött vidéki gyermek és fiatalkor, idős éveiben leánya gondoskodása, szeretete, Pestszentlőrinc központjában álló, mégis csendes ház nyugodt légköre veszi körül.