Imrék és Pestszentimre köszöntése

Írta:  2014.11.10.
Étvágygerjesztő szendvicsek, tálakra halmozott aprósütemények, gyümölcslé várták az Imréket és szeretteiket, a november első hétvégéjén rendezett, immár hagyományos, Imrék köszöntésén a Pestszentimrei Közösségi Ház színháztermében.

A színpad szélén szintetizátorok, hátul vetítővászon, eleinte csendben, sötéten. Amint azonban minden Imre elfoglalta választott helyét valamelyik asztalnál, felcsendült a hangszer mögött álló Alexys muzsikája, s peregni kezdtek a relaxációs zenéhez komponált fotográfiák. A polgármester meghívójára megjelent névnaposokkal együtt Lévai István Zoltán alpolgármester és Bauer Ferenc, a választókerület önkormányzati képviselője is végig élvezte a varázslatos produkciót.

Miután elültek a muzsika hangjai, s a szemek hozzászoktak a visszakapcsolt fényhez, Lévai Isván Zoltán köszöntötte a névnapjukat ünneplő Imréket. Az alpolgármester hangsúlyozta, külön öröm, hogy ebben az évben a felújított művelődési házban találkozhattak.

– A továbbiakban is ápolni kell ezt a szép hagyományt, s össze kell jönnünk évről évre a településrészen élő Imrékkel, akik több mint százan vannak – fogalmazott Lévai István Zoltán, majd azzal folytatta köszöntőjét, nem szabad megfeledkezni arról, hogy Pestszentimre fejlődéséhez a jelenlévő ünnepeltek is hozzájárultak. Végezetül boldog névnapot kívánt minden Imrének, egyúttal Pestszentimrének is.
A pezsgős koccintáskor mindenki megkapta ajándék borát, majd kezdődhetett a kötetlen beszélgetés, kivel mi történt az elmúlt egy esztendőben.