Kerékpárútért gyűjtenek aláírást

Írta:  2014.10.31.
A Brassó Utcai Általános Iskola tanulói aláírásgyűjtést indítottak olyan kerékpárút létesítéséért, amely a kerületet átszelve kapcsolatot teremt a budapesti, illetve az országos kerékpárutakkal.
A diákok útvonalként a Nagy-Burma – az iparvasút – nyomvonalát javasolják, mert úgy vélik, ott elegendő hely van kerékpárút kialakítására, amely kapcsolatot teremthet például a Soroksári-Duna mentén húzódó kerékpárúttal. A kezdeményezést eddig 150 kerületi lakos írta alá.

Az ötlet megvalósításához Kőszegi János önkormányzati képviselő támogatását kérték, aki már több kerékpáros közlekedést népszerűsítő akciót kezdeményezett. A képviselő örömmel üdvözölte, hogy a diákok tevékenyen kívánnak bekapcsolódni környezetük alakításába. Már a megkeresést követő napon az általános iskolában találkozott a gyerekekkel, és átvette az összegyűjtött aláírásokat. Mint elmondta, a diákok kezdeményezése egybevág saját törekvésével, amely szintén a kerületet átszelő kerékpárút kialakítását célozza a Ferihegyi út mentén húzódó kerékpárút felújításával és meghosszabbításával a városközpont felé. A diákok által javasolt bicikliút a szemeretelepi vonatállomásnál kapcsolódhatna ehhez az útvonalhoz, amellyel együtt jól használható kerékpárút-hálózatot alkotna.
A Szemereteleptől Soroksárig tartó kerékpárút kialakításához azonban nem elegendő a helyi önkormányzat jóváhagyása, ahhoz a soroksári és a fővárosi önkormányzat támogatását is meg kell szerezni, sőt egyes területeken a MÁV engedélyére is szükség van. A képviselő ígéretet tett a diákoknak arra, hogy a javaslatukat eljuttatja az illetékesekhez.