Minden, ami hazai

Írta:  2014.10.06.
Hamisítatlan kézműves termékek és a régi vásárokat idéző hangulat fogadta azokat, akik kilátogattak a Bókay-kertbe, a Vasárnapi Vásári Vigadalomra.

– Negyedik éve rendezzük meg a Vasárnapi Vásári Vigadalmat. A célunk az első pillanattól az, hogy a legjobb minőségű hazai kézműves termékek jussanak el a XVIII. kerületi vásárlókhoz.

Idén már két kamara, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Nemzeti Iparkamara is segített abban, hogy megtaláljuk a szakmailag hiteles őstermelőket és kézműveseket – mondta Pethő Ágota, a vigadalmat rendező Zöld Sorompó Egyesület elnöke az október 1-jei esemény megnyitóján.

Kincsek itthonról

Az érdeklődés jól mutatta, hogy a Vasárnapi Vásári Vigadalom ma már megszokott és kedvelt rendezvénye a XVIII. kerületnek. A reggel nekieredő eső sem riasztotta el a látogatókat, mire délelőtt kisütött a nap, megtelt a színpad előtti tér, és a standok előtt is sűrűn váltották egymást a vásárlók.

− A televízióban vagy a postaládánkba dobott szórólapokon többnyire multinacionális láncok hirdetéseivel találkozunk. Ezekben az ár a vásárlásra ösztönző legfőbb érv. Azt gondolom, hogy vannak más szempontok is, amelyeket érdemes figyelembe venni, amikor vásárolunk. A hazai termék nemcsak azért jó, mert nekünk, a mi ízlésünk szerint készült, hanem azért is, mert tudjuk, hogy mögötte munkahelyteremtő vállalkozások vannak. Nagy öröm számomra, hogy van alkalom megmutatni önöknek azokat a kincseket, amelyek innen, Magyarországról származnak – hangsúlyozta Ughy Attila polgármester a köszöntőjében.


A kerület és a nyugdíjasok

A Vasárnapi Vásári Vigadalomhoz kapcsolódóan két fontos program zajlott még a Bókay-kertben ezen a vasárnapon. A tavasszal megnyitott kalandpark üzemeltetői ekkor mutatták be a park második ütemben kialakított új részét. Ezzel a főváros egyik legérdekesebb, legizgalmasabb ilyen létesítménye született meg.

A vigadalomhoz igazított másik program a XVIII. kerületi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület, a NYÉVE nyugdíjasok világnapja alkalmából rendezett ünnepi gyűlése volt. Az eseményen a civil szervezet vezetősége oklevéllel köszöntötte azokat, akik már 15–20 éve tagok.
– Egy város vagy egy kerület akkor tud igazán jól gondoskodni az ott élő szépkorúakról, ha folyamatosan odafigyel rájuk. Mi ennek jegyében indítottuk el a Nyugdíjas Akadémiát, amely szívügye a kerület vezetőségének, és nemcsak azért fontos, mert tudást ad, hanem mert közösségeket is teremt. Mindezek mellett arra is törekszünk, hogy húsvét és karácsony idején anyagilag is hozzá tudjunk járulni az önök ünnepének kellemessé tételéhez, nem beszélve arról, hogy számos alkalommal szervezünk szűrőprogramokat az egészség megőrzésére. Örömmel jelenthetem ki, hogy a kerület és a nyugdíjas szervezet kapcsolata jó, és mi azon leszünk, hogy ez így is maradjon – köszöntötte a gyűlésre érkezett tagokat Ughy Attila polgármester.