Jótékonysági felolvasó délután

Írta:  2014.09.29.
Egy bajba jutott kisfiú és édesanyja segítségére siettek az irodalmárok, hogy felolvasó délutánnal gyűjtsenek adományokat nekik. A rendezvénynek szeptember 25-én a Zila Kávéház adott otthont.
Idén februárban felrobbant egy családi ház Bátonyterenyén. A detonációt követően az épület kigyulladt. A családapa kimentette a lángoló épületből a kisfiát és a párját. A szerettei túlélték a tragédiát, azonban a férfi később belehalt az égési sérüléseibe. Az elmúlt hónapokban anya és kisfia hónapokat töltött kórházban, több műtéti beavatkozáson vannak túl. Jelenleg az édesanya szüleinél, Tar községben élnek és gyógyulnak…

Sárközi Mariann, akinek Pilla néven számos internetes portálon jelennek meg a versei, a televízióból értesült a történtekről. Ahogy meghallotta a szomorú hírt, úgy érezte, hogy neki is tennie kell valamit, hogy segítsen a kisfiún és az anyán.

Azt gondolta, hogy lesznek, akik ajándékokkal támogatják őket, de bizonyára pénzre is szükségük lesz.
– A bajba jutott csonka családon a költészet erejével akartam segítni, nemcsak érzelmileg, hanem anyagilag is – mondta Pilla. – Elhatároztam, hogy egy jótékonysági felolvasó délutánt szervezek a javukra. Több irodalmi honlapnak is aktív tagja vagyok, számos író, költő és művész ismerősöm van, ezért elhatároztam, hogy az éteren keresztül megkeresem őket, hogy együtt segítsünk.
A hívó szóra jött mindenki, aki csak tudott. A rendezvényen volt egy lezárt gyűjtődoboz is, amelybe mindenki annyi pénzt dobhatott bele, amennyit nélkülözni tudott. A felolvasó délután végére 95 ezer forint gyűlt össze.
És még mindig nem késő – aki még szeretne segíteni a családnak, erre a számlára utalhatja a támogatást: Bazsó Éva (édesanya), OTP Bank, 11773418-30552957-00000000.