Utcabálról jött a hír

Írta:  2014.08.20.
Igencsak jó hangulatú utcabállal köszöntötték idén is az államalapítás ünnepét augusztus 20. előestéjén a kerület lakói a Sportkastély parkolójában.

Igencsak jó hangulatú utcabállal köszöntötték idén is az államalapítás ünnepét augusztus 20-a előestéjén a kerület lakói a Sportkastély parkolójában. Az Együtt Pestszentimréért Egyesület (EPE) szervezésében 2006 óta élő rendezvényen már a 17 órai kezdéskor rengeteg kisgyerek vette birtokba az ugráló várakat. Az anyukák, apukák, nagyszülők, az idősebb és fiatalabb felnőttek pedig lendületes rockzenére táncolhattak.

A szervező EPE célja többek között a magyar kultúra ápolása, a hagyományőrzés, és ennek jegyében évről-évre próbál újdonsággal szolgálni az utcabálra kilátogatóknak. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is kenyéráldással kezdődött a rendezvény, amelyet 2006-ban hívtak életre, az 1960-as években rendszeres utcabálok mintájára.
A vásári hangulatot idézte a kürtőskalács illata, és nagy sor állt az ilyenkor ugyancsak elmaradhatatlan résztvevő, a lángos- és palacsintasütő sátra előtt is. Öröm volt látni, hogy milyen sok család látogatott ki a rendezvényre. A gyerekek körében a pónilovaglás is nagy sikert aratott, és akárcsak az elmúlt években, idén is sok gyerkőc csuklójáról libegett egy-egy színes léggömb.

A színpadon a kerülethez kötődő zenekarok váltották egymást. A Flood In The Dessert ráadásul teljes mértékben pestszentimrei, de a P.I. Helyszínelők együttesét sem kell az itt élőknek bemutatni. Az utcabál szinte „hivatalos” zenekarának tekinthető Chameleon zenekar ugyan Siófokon alakult, de az első rendezvény óta állandó fellépőnek számít. Az együttes repertoárja igencsak széles, a rockzene klasszikusaitól kezdve a dallamosabb számokig ezúttal is széles skálán mozogva csábították idén is táncra a közönséget.