A 101 éves Varga Viktort köszöntötték

Írta:  2013.07.12.
A Somogyi László Szociális Szolgálat július 10-én családias hangulatban ünnepelte a 101 éves Varga Viktor születésnapját.
A Somogyi László Szociális Szolgálat július 10-én családias hangulatban ünnepelte a 101 éves Varga Viktor születésnapját. Viktor bácsi a korát meghazudtoló intenzitással vesz részt az intézmény klubéletében, aktív tagnak számít, hiszen hetente kétszer is ellátogat a Kondor Béla sétányra.

– Amikor megtanultam úszni, attól fogva minden érdekelt, ami a víz alatt van. A Dunán és a tengeren egyaránt. Albániától egészen Rijekáig végigbúvárkodtam a Földközi-tengert, de jártam az egykori Szovjetunió egyes vizein is – mondta a Komáromban (a mai Komarnóban) született Varga Viktor. – Orvos akartam lenni, végül vegyészként végeztem.

Viktor bácsi elmondta, hogy a jókedv élteti. Nagyon szereti a tréfát, a viccet, úgy véli, addig fog élni, amíg a jókedve megmarad.
– Egyetlen dolgot sajnálok, hogy a szemem leromlott állapota kizár az olvasás élményéből – tette hozzá az ünnepelt, akit a klubtagok versekkel, zenével köszöntöttek, sőt még egy kis táncra is rávették. A fordulót látva szinte hihetetlen, hogy Viktor bácsi elmúlt 100 éves.
Az ünnepségen az önkormányzat részéről jelen volt Csomó Tamás alpolgármester, Kiss Róbert, a KDNP és Galgóczy Zoltán, a Fidesz képviselője, valamint a kerületi Fidelitas nevében Havasi Zoltán, akik borral, versidézetekkel és az Ughy Attila polgármester által küldött tortával köszöntötték Varga Viktort.
– Sok mindent nem kell egy ilyen születésnapon mondani, hiszen ez a három számjegy mindent elárul. Külön öröm, amikor egy ilyen magas kort olyan egészségben és szellemi frissességben él meg valaki, mint Viktor bácsi – mondta Csomó Tamás.
Bálint Ramóna, a szociális szolgálat intézményvezetője elárulta, hogy Viktor bácsinak még egy meglepetést tartogatnak. Mivel nagyon szeret úszni, újra elviszik a strandra, ahol hódolhat gyermekkora óta kedvenc sportágának.