Gyermeknap vattacukorfelhőben

Írta:  2013.06.24.
Ötödik alkalommal rendeztek egész napos gyermeknapot a pestszentimrei Belsőmajor-lakóparkban. Több száz gyerek vett részt az interaktív programokon.

A Belsőmajor Lakópark Egyesület 2008-ban alakult a lakók érdek-képviseletére. Az egyesület a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat tagja, azzal együttműködve tevékenykedik. Ez az egységes fórum a közös érdekek képviseletén túl összetartó közösséget is épített a lakóparkban élőkből. A tagok kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a területfejlesztésre, s számos pályázaton vesznek részt a terület szebbé, zöldebbé tételéért.

Az egyesület a közösség összefogására gyermek- és ifjúsági programokat, sport- és kulturális rendezvényeket szervez. Nyárindító gyermeknapi programjukat idén ötödik alkalommal rendezték meg a lakóparkban, a játszótér melletti füves területen. Az egész napos rendezvényen csaknem 400 gyerek vett részt. Teleki Sándor, az egyesület elnöke elmondta, hogy a tagjaik ingyen kapcsolódhattak be a programokba, míg a többi vendég a belépőjegy megváltásával további költségek nélkül. A hangulatra pedig nem volt panasz, minden gyermek és felnőtt jól érezte magát. 

A kicsiket ugrálóvár, lufihajtogatás és arcfestés várta. A nagyobbak a rendőrség sátránál tesztelhették KRESZ-tudásukat, s az akadályversenyen kipróbálhatták az ügyességüket. A solymászok bemutatója mindenkit lenyűgözött, a hagyományőrző egyesületi játékok pedig múltidéző kalandokra hívtak. Az alkotó kedvűek üveget festhettek, a bátrabbak felpattanhattak a pónilovak hátára. A kirakodóvásárban játékok és édességek csábították a kicsiket, a felnőttek pedig különösen a nagy sütés-főzésben készült bográcsgulyásnak, flekkeneknek örültek. A korábbi években volt már tűzoltó- és mentőautó-, meteorológiai és pantomimbemutató, de jövőre újabb meglepetésekkel várják a gyerekeket.