Ingyenebéd a templomkertben

Írta:  2013.01.14.
Száznál többen laktak jól a pestszentimrei katolikus templomkertben osztott ingyenebédből.

Száznál többen élvezték a Pestszentimrei Katolikus Közösségi Karitász vendéglátását, ennyien laktak jól szombaton a Szent Imre plébániatemplom kertjében, amikor ingyenebédet osztott a karitász a rászorulóknak és hajléktalanoknak.
A kiváló minőségű babgulyást örömmel kanalazták a plébánia vendégei, akik közül sokan – amint elmondták – napok óta nem jutottak meleg élelemhez.
Szombaton azonban bőséggel, s ez nem csak a hálás pillantásokból volt leszűrhető, hanem azokból a köszönő szavakból is, amelyekből bőven jutott a szerevezőknek, akik elmondták, hogy számukra a jóllakott emberek jelentenek örömöt, s adnak elégtételt arra a sok munkára, amelyet egy-egy jótékonysági akciójuk előtt végeznek.



Tudni kell, hogy a karitászt hat család keltette életre, amikor elhatározta, hogy ahol tudnak, segítenek – saját pénzből, támogatók nélkül.
A gondolatot tett követte, s az „ebédosztók” ma már büszkén mondhatják el, hogy az elmúlt egy év során öt alkalommal látták vendégül, nem csak a kerületünk legjobban rászoruló polgárait.
A mostani ingyenebédosztáson száznál több embernek szereztek örömöt azzal, hogy asztalhoz ültették őket, s hozzájuttatták a szerencsétlen sorsú embertársaikat ahhoz, ami mások számára talán egyértelmű.
A meleg ételhez, néhány szelet kenyérhez – s az emberi szóhoz…