Hatodszor is körbeért

Írta:  2012.05.13.
Az idén hatodik alkalommal rendezték meg az Élő Rózsafűzér Zarándoklatot, amelynek fő célja a közös ima volt Budapestért.
Az idén hatodik alkalommal rendezték meg az Élő Rózsafűzér Zarándoklatot, amely a Katolikus Egyház 2007. évi Városmissziójának a jegyében több helyszínről egyszerre kilenc irányba indul el a főváros körül. A gyalogos zarándoklat fő célja, a közös ima Budapestért.
A végpontokon a szomszédos szakaszok zarándokai találkoztak egymással, ahol este hálaadó szentmisét tartottak. Az idei zarándoklatnak megkegyelmezett az időjárás, mert az előre jelzett szél csak kevéssé zavarta meg a hívők útját, így mindenki épségben célba, az adott temploma oltárához ért.
A kerületünkben végződő szakasz zarándokai a szombat reggeli órákban Soroksárról indultak, száznál is többen, hogy több templomot érintve jussanak el estére, immáron háromszázan, a Havanna telepi Szent László plébániatemplomhoz, ahol Süllei László érseki általános helynök celebrált szentmisét. 

A szervezők elmondták, hogy a Budapestet körbeölelő zarándoklat ebben az esztendőben is gond nélkül zajlott le. Akik eljöttek, azok életre szóló élménnyel gazdagodtak, s nem mellesleg egy keresztény lelkületű, jókedvű, egészséges napot tudhattak maguk mögött.
A szentmisét követő agapé után nem véletlenül búcsúztak el egymástól úgy a hívek, ahogyan azt Süllei atya a szentmise során megemlítette: a jövő évi zarándoklat szervezését már szeptembertől megkezdik.
A rózsafűzér hatodszor is körbeért óva, védve a fővárosiakat.