Kupagyőzelemmel zárta a nyarat a Városgazda

Írta:  2015.09.02.
A Városgazda Utánpótlás Akadémia Strandlabdarúgó és Futsal Szakosztálya dícséretes kupagyőzelemmel zárta a nyári szezont.

A Városgazda Utánpótlás Akadémia Strandlabdarúgó és Futsal Szakosztálya dícséretes kupagyőzelemmel zárta a nyári szezont. A II. Városgazda 18 – Koszino Holding Kft. Strandlabdarúgó Kupát szeptember 30-án rendezték meg a Bókay-kertben található – Budapesten egyedülálló – homokos pályán. A Városgazda Utánpótlás Akadémia csapatai három: a 2003-as, a 2004-es és 2006-os korosztályban léptek pályára a Dunakeszi Kinizsi, a Kastélydombi SE és az Energia SC Gyöngyös ellen.

A strandlabdarúgás technikás sport, ezért alapvető követelmény a magas technikai és fizikai képzettség és állóképesség. A gyerekek jól vették az akadályokat, a Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata tulajdonában álló Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. által irányított Városgazda Utánpótlás Akadémia fiataljai ugyanis fantasztikus eredménnyel zárhatták a nyárbúcsúztató – igazi hőségben és szikrázó napsütésben megtartott – kupát.

„Ezzel a nyárzáró tornával be is fejeztük a strandlabdarúgást, és hétfőtől már kinyitjuk a futsalnak a kapuit. A srácok így innentől kezdve már teremben folytatják majd az edzéseket. Jó hangulatú volt ez a torna, élvezték a gyerek a színvonalas mérkőzéseket. A szülőktől is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Szerencsére jó eredményeket értek el a csapatok, és a nagyon friss korosztályú 2006-os fiúk is szép helyen szerepeltek annak ellenére, hogy nem játszottak még homokfoci pályán. A másik két csapatunk viszont rendszeresen edzett ilyen körülmények között. A futsal számukra nem lesz idegen, mivel nagypályán futballozó gyerekekről beszélünk, akik rendszeresen járnak terembe is. Jó szezont zártunk, sokat fejlődtek a gyerekek és a tábor is eredményes volt a számunkra, hiszen egy teljesen új sportágat ismerhettek meg.” – nyilatkozta a nap végén Szabó László szakosztályvezető.

Eredmények

2006-os korosztály
1. helyezett: Dunakeszi Kinizsi
2. helyezett: Városgazda Utánpótlás Akadémia
3. helyezett: Kastélydombi SE
2004-es korosztály
1. helyezett: Városgazda Utánpótlás Akadémia
2. helyezett: Dunakeszi Kinizsi Fehér csapat
3. helyezett: Dunakeszi Kinizsi Piros csapat
4. helyezett: Kastélydombi SE
2003-as korosztály
1. helyezett: Városgazda Utánpótlás Akadémia I. csapata
2. helyezett: Energia SC Gyöngyös
3. helyezett: Városgazda Utánpótlás Akadémia II. csapata