Valkusz: párosban bronz Párizsban

Írta:  2015.06.08.
Valkusz Máté belekerült a teniszcirkusz hol csillogó, hol kegyetlen világába. A tehetséges lőrinci fiatalember januárban az Austral Open junior mezőnyében próbálhatta ki magát, az elmúlt napokban pedig Párizsban, a vasárnap befejeződött Roland Garroson szerepelt.
Az egyesben egy akadályon jutott túl a juniorok mezőnyében. Legyőzte a szerb Kecsamovicsot. Jó játékal, 6:3, 3:6, 6:1 arányban. A következő körben az amerikai Mmoh volt az ellenfele. A 185 centi magas, 85 kilós tengerentúli ellenfél két játszmában (6:3, 6:3) bizonyult jobbnak Máténál, akinek így véget ért a Roland Garros egyese.

Viszont siker koronázta a párosbéli szereplését. Oldalán a német Sandkeulennel elődöntőt játszhatott, akárcsak az év elején az Austral Openen. Előbb legyőzték az 1. kiemelt kettőst, majd spanyol páros következett – már az elődöntőben. Az első játszmát megnyerték 6-4-re, a másodikat 7-5-re elveszítették. A döntő szettet 10-4-re nyerték a spanyolok, így Mátééknak a harmadik hely jutott.
A helyszínen szurkolt fia sikerének az édesanya, Valkusz Valéria, aki boldogan mondta az elődöntő után.
-Ausztrália után Párizsban is megmutatta Máté, hogy jó úton halad. Fél év alatt két Grand Slam-versenyen jutott el a legjobb négyig.
A junior világranglista 18. helyén álló magyar fiú Németországban folytatja, majd következik az angol nyílt füves pályás bajnokság, Wimbledon. S következhet akár Máté mesterhármasa is.