Gyerünk a strandra!

Írta:  2015.06.06.
Megújult az elmúlt években a Bókay-kert közkedvelt strandja. Az idelátogató családok továbbra is alacsony áron, de folyamatosan bővülő szolgáltatásokat élvezve pihenhetik itt ki magukat a forró nyári napokon.
– Én már májusban is kijártam volna, ha előbb kinyitnak – mondta a munkába igyekvő András Milán, aki elárulta, hogy mivel a Havannán lakik, tavaly nyáron olykor hétköznap délután is átugrott egy-egy barátjával a Bókay-kert strandjára, hogy ha csak egy-másfél óráig is, de élvezze a nyári fürdőzést. Milán örömmel vette tudomásul, amikor elmondtam, hogy június 11-től ismét hódolhat a szenvedélyének.

Jegyek egész napra


A Bókay-kert strandjának egyik fő vonzereje volt az elmúlt években, hogy jutányos áron kínálták a belépőjegyet.

– Ezen idén sem változtattunk, a cél az, hogy a környékbeliek olcsón pihenhessenek, frissülhessenek fel. És persze az, hogy az alacsony árért is minőségi szolgáltatást kapjanak – magyarázta Bögös József, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Uszoda- és Sportszervezési Osztályának vezetője. – A jegyek egész nap, tehát nyitástól zárásig érvényesek, a karszalagos rendszernek köszönhetően pedig bárki kisétálhat a parkolóba, a Bókay-kertbe, és visszajöhet anélkül, hogy újra jegyet kellene váltania.
A strandbelépő az uszodába nem érvényes. Mint az osztályvezető elmondta, az úszó vendégek érdekében szükséges különválasztani a két területet.

Hasznos információk

A strand hétfőtől vasárnapig 9–19 óráig tart nyitva.
Jegyárak:
– egész napos felnőttbelépő: 1000 Ft
– egész napos gyermekbelépő: 650 Ft
– egész napos családi belépő, amelyet 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek vehet igénybe:
2650 Ft
– dolgozói + önkormányzati kedvezményes belépő: 500 Ft
– napozóágy: 500 Ft

– A strandolás egy teljesen más műfaj, és higiéniai szempontból sem megengedhető, hogy valaki esetleg napolajos, naptejes testtel menjen be az úszómedencébe. Az uszoda az úszóké, a strandon pedig sokkal szabadabban lehet szórakozni – mondta.

Rossz időben is!

Az elmúlt években sokat fejlődött a Bókay strand. Nagyobb lett a területe, padok, ivókutak létesültek, megújultak a vizesblokkok, és – ami talán a legfontosabb – külön öltözők épültek ide. Így tehát az is biztonságban tudhatja a holmiját, aki egyedül látogat ki, vagy egymaga jön gyerekkel.

– Természetesen a megszokott szolgáltatásokra idén is számíthatnak a látogatók. Lehet napozóágyat bérelni, a strand területén büfé működik, a mozogni vágyóknak pedig a medencéken kívül a strandröplabdapálya is a rendelkezésükre áll – sorolta Bögös József.
Az osztályvezető hozzátette, hogy mint minden évben, idén is számíthatnak újdonságokra a strandolók.
– Az egyik egy homokos strandfutballpálya a Bókay-kert területén – mondta, a nyitva tartással kapcsolatban pedig biztatóan közölte: – A hét minden napján nyitva tartunk reggel 9-től este 7-ig. Rossz idő esetén is!