Négy pont kell!

Írta:  2015.04.23.
Ha csoda nem történt is, bravúr feltétlenül a kézilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 8. fordulójában április 17-én.
Ha csoda nem történt is, bravúr feltétlenül a kézilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának 8. fordulójában április 17-én. A bravúrral a PLER-Budapest lepte meg a mellette hűségesen kitartó szurkolókat. A csapatunknál esélyesebb Gyöngyös érkezett a Lőrinci Sportcsarnokba, hogy a hatvanpercnyi játék után háromgólos, 30-27-es vereséggel távozzon. A győzelmével a PLER újra nyílttá tette a kiesés elleni harcot, így az utolsó két fordulóban is tömény izgalom vár az együttesre. Meg olyan mérkőzések, amelyeken kötelező megszerezni a négy bajnoki pontot.
 

Feszültség nélkül nyilatkozott néhány perccel a mérkőzés kezdete előtt Hutvágner István, a PLER-Budapest edzője, mert ő is tudta, hogy ha nem is lehetetlen küldetés, de rendkívül nehéz feladat előtt áll a csapata a Gyöngyös elleni mérkőzésen és az azt követő kettőn is.
– Tény, hogy nem mi vagyunk az esélyesei a nálunk erősebb játékosállománnyal rendelkező Gyöngyössel való találkozónak, így aztán bravúr lenne, ha nyerni tudnánk. Ha sikerülne, nyílttá tudnánk tenni a rájátszás végét, s akkor még az is benne volna a pakliban, hogy mi jönnénk ki jól ebből a feszült bajnoki hajrából. Látom, érzem, akarnak a srácok, megvan bennük a tűz és az akarat ahhoz, hogy meglepetést szerezzenek a szurkolóknak – mondta nyugodtan, kimérten az edző.
Ugyanez az ember néhány perccel a meccs kezdete után már úgy járkált az oldalvonal mellett, mint egy oroszlán a rácsok mögött. Százszázalékos „pörgéssel” irányította az együttesét.
Ennyit arról, hogy mennyire nyugis az edzői hivatás…

Hullámvasúton

Meg is volt az oka a feszültségnek, mert olyan volt a Gyöngyös elleni első félidő, akár egy hullámvasút. Már ami az edző és a szurkolók idegeinek a rombolását illeti. Fej-fej mellett lépegettek a csapatok, hol az egyik, hol a másik vezetett egy, esetleg két góllal. Egyszer ugrott ki hárommal a Gyöngyös, ezt azonban néhány bravúros akció és gól után máris kiegyenlítette a lőrinci csapat, így mintha mi sem történt volna (9-9).

Így látta az edző: „Örülünk a győzelemnek, de akkor ér ez majd valamit, ha a hátralévő két meccset is meg tudjuk nyerni. Ma mindenki hozzá tudott tenni valamit a mérkőzés sikeréhez, s ami még fontosabb: a végén higgadtan őriztük meg az előnyünket.”

Azonban a 20. és a 30. perc közötti időszak a lőrincieké volt (14-11), hogy aztán a legvége is tessen a szurkolóknak. Az első félidő utáni 15-13-as PLER-vezetés azt is jelentette, hogy akár bravúros győzelmet is arathat a csapat.

Gyöngyös-verés

Aratott is, de addig át kellett élni egy feszült második félidőt, amiből végre a mi csapatunk jött ki győztesen, nem bukva el a végjátékot. Olyannyira nem, hogy az 50. percben 4 gólos lett az előny (27-23).

Mi lesz még itt?

„Beállt” a bajnoki tabella alja, hiszen két körrel a befejezés előtt egymás hegyén-hátán állnak a csapatok. A jelenleg az utolsó helyen lévő PLER a 9. fordulóban hazai pályán fogadja a Balmazújvárost, a Komló pedig Mezőkövesden szerepel. A május 16-i befejezőkörben a PLER Komlóra utazik, a Balmazújváros pedig otthon játszik a Cegléddel.
A bajnoki tabella alsóházának állása: 1. Gyöngyös 25 pont, 2. Mezőkövesd 24, 3. Cegléd 23, 4. Balmazújváros 17, 5. Komló 16, 6. PLER 15 pont.

A „férfimunka” után az utolsó három percet már mosolyogva játszhatta végig a csapat, nem forgott veszélyben a Gyöngyös-verés. A végeredmény 30-27 lett.

Fehér füstre várva

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden oké, mert két életbe vágóan fontos meccs (a Balmazújváros és a Komló elleni) vár még a csapatra.
A remélt fehér füst pedig csak akkor szállhat fel…
Rájátszás a 7–12. helyért, 8. forduló: PLER-Budapest–Gyöngyös 30-27 (15-13).