Nemzetközi tornán vettek részt a SZAC korfballosai

Írta:  2015.02.07.
Január végén, február elején Németországban járt az 1908 SZAC KSE korfballcsapata. A gárda rangos nemzetközi tornán vett részt, amelyen a hatodik helyet szerezte meg a rajthoz álló nyolc csapat között. Hack Barnabás, az együttes vezetőedzője beszélt az eseményről.

„Azt talán nem is kell különösebben hangsúlyozni, hogy németes precizitással, odafigyeléssel rendezték meg a házigazdák a tornát. Köln egyik elővárosában, Bergisch Gladbachban voltunk, kiváló körülmények között, köszönhetően a mindenre odafigyelő vendéglátóknak. Persze nem turistáskodni mentünk, hanem korfballozni, mégpedig erős ellenfekkel szemben.”

Három vereség, egy siker

Az erőviszonyokat tekintve nem volt elvárható, hogy a SZAC-osok döntőt játsszanak, mert az ellenfelek előrébb járnak, mint a mindössze hét esztendeje alakult lőrinci csapat. Ettől függetlenül sikerült megcsípni egy győzelmet, aminek köszönhetően az 5. helyért mérkőzhettek Hack Barnabás tanítványai.
„Nyolc csapat állt rajhoz, két négyes csoportba osztva. Nekünk német, cseh és török ellenfél jutott a körmérkőzésekben, amelyek során sikerült szereznünk egy győzelmet, s nem lettünk utolsók. A németektől is, a csehektől is csak egyetlen góllal kaptunk ki, 13-12-re, illetve 14-13-ra. A vereségektől függetlenül azt mondom, hogy így, ilyen meccseken ki szabad kapni, különösen, ha az ellenfél még erősebb, egységesebb is. A harmadik csoportmeccsen legyőztük a törököket, méghozzá jó vastagon. 23-13-ra nyertünk, s megcélozhattuk az ötödik helyet.”

Sokat tanultak

Sajnos, mint elmondta a szakember, nem sikerült ez a bravúr, mert egy másik erősebb ellenfél került a lőrinciek útjába. Egy másik német gárda. Ennek a találkozónak is vereség lett a vége, 15-9-re maradt alul az együttes, így a hatodik helyet szerezte meg.

BEK? Nem BEK? Mindegy…

Igaz, ezt a tornát „csak” az európai élbajnokságok második helyezettjeinek írta ki a nemzetközi szövetség, azonban ez távolról sem jelentette azt, hogy csorbát szenvedett a színvonal. Nem, mert olyan gárdák léptek pályára a németországi mérkőzéssorozaton, amelyek a korábbi szezonban bajnokok voltak, de mivel az idén csak a másodikok lettek, lecsúsztak a BEK-szereplésről, és csak a nemzetközi szövetség tornáján vehettek részt. Ez azonban ugyanolyan magas színvonalat képvisel, mint maga a BEK.
 

„Persze hogy jobban örültünk volna, ha bennünket is dobogóra szólítanak, de az erőviszonyok ismeretében ez is szép szereplés volt. A negyedik meccsre már elfáradt a csapat, sok és nehéz volt ez a terhelés, de nincs mese, ebből tanulunk, az ilyen nemzetközi tornákkal léphetünk előbbre.