Pestszentimrei szumózók

Írta:  2015.01.28.
Egyre szebb eredményeket érnek el a kerületi szumózók, akik már a tavalyi diákolimpián is megmutatták, hogy nem hiába készülnek gőzerővel napról napra.
Egyre szebb eredményeket érnek el a kerületi szumózók, akik már a tavalyi diákolimpián is megmutatták, hogy nem hiába készülnek gőzerővel napról napra. A folytatás is kiváló volt, mert az Érden megrendezett idénynyitó viadalon zsinórban szállították a szép eredményeket.

Aki ott volt az elmúlt év végén a Tündérkert Étteremben rendezett ünnepségen – amelynek keretében a 2014-es diákolimpia legjobbjait és a felkészítőket köszöntötték –, az láthatta, hogy a legtöbb dolga Kapitány Istvánnak, a pestszentimrei szumózók vezetőedzőjének volt. Jószerével végig „úton volt”, hiszen a tanítványai számtalan elismerést vehettek át, s ott állt mellettük a mester is. Szinte nem volt legény, akit ne szólítottak volna a díjátadáshoz.
Amikor az ünnepség után megkérdeztük a „kapitány Kapitányt”, csak annyit mondott: nem kell titkot keresni, mert nincs. Ezzel szemben megtervezett, tudatosan felépített edzésmunkáról beszélt, amelynek előbb-utóbb megjön az eredménye.
Megjött, mert néhány héttel később, már ebben az esztendőben folytatódott a sikersorozat. Az Érdi Spartacus SC rendezte nemzetközi szumó- (és nem mellesleg birkózó-) versenyen ismét odatették magukat a kerületi srácok, akik sok-sok eredményhirdetésben voltak érdekeltek.
Kapitány István elsősorban arra volt kíváncsi, hogy miként sikerült a felkészülés első szakasza, amelyből kiderülhet számára, hogy milyen terhelés mellett kezdhetik meg a másodikat. A látottakból azt szűrhette le a szakember, hogy ez az év is szép sikereket tartogat a versenyzőinek, akik egyre nagyobb számban látogatják az edzéseket.
– Túl vagyunk azon a rövid pihenőn, amelyet a tavalyi szezonvég és az idei szezonkezdet között kaptak a sportolóink. Az érdi eredményekkel elégedett vagyok, jöhet a folytatás. A közeljövőben folytatódnak a versenyek, s ha minden a tervek szerint alakul, az idei szezon is emlékezetes lesz – mondta Kapitány István.