Az útlevéltől a salátáig

Írta:  2014.08.17.
Szeptember 13-án, szombaton, 10 és 18 óra között immár negyedik alkalommal rendezi meg az önkormányzat a Sportízelítő nevű sportnapot, amelyre az óvodáskorúaktól a nyugdíjasokig mindenkit várnak.
Nem győzi majd kapkodni a fejét, aki besétál ezen a napon a Bókay-kertbe.
Nézzük, miért is…
A nemrégiben átadott kalandpark az Ízelítő egész napján kedvezményt ad, így kisebbek és nagyobbak egyaránt olcsón kalandozhatnak.

A szervezők felállítják a szurkolói sátort, ahol az érdeklődők találkozhatnak, elbeszélgethetnek a kerület élsportolóival. Mint eddig minden évben, az idén is lesz meglepetésvendég. Hogy ki lesz ő?
Hát, pontosan ez a meglepetés…

„Sportpaszport”

Újdonság lesz az úgynevezett Sportízelítő-útlevél, amellyel a rendezvényen való aktív részvételüket igazolhatják a látogatók.
A lényege a következő. Érthető módon minden kiállító a sportágára jellemző játékot, játékokat szervez a sátránál. Aki elindul ezeken a versenyeken, az pecsétet kap az „útlevelébe”. A rendezvény végén a legaktívabb, a legsportosabb, a legtöbb pecsétet összegyűjtő vendégeket értékes ajándékokkal jutalmazzák a szervezők.

Jöjjenek el, mutatkozzanak be!

Az önkormányzat augusztus 27-én 17 órakor szeretettel várja a városháza dísztermébe azokat a kerületi egyesületeket és sportvállalkozásokat, amelyek szeretnének bemutatkozni, illetve részt venni a szeptember 13-i Sportízelítőn, a kerületi sportágválasztón.

Aki nem tud elmenni az egyesületek sátrához, az a brazíliai labdarúgó-világbajnokság során megismert LED-falon követheti az eseményeket. A kerületi sportegyesületek bemutatkozó videói mellett megtekinthetők a kerületi élsportolók egy-egy emlékezetes versenyének legszebb, legizgalmasabb pillanatai is.

Szumó és Eisberg

Két évvel ezelőtt nagy sikert aratott a birkózógála. Nos, a pestszentimrei birokvetőknek köszönhetően az idén újra megrendezik a versenyt, amelyet szumóbemutatóval is színesítenek.
Azt már szinte fölösleges megírni, hogy a „vitaminvadászok” egész nap ingyenesen kóstolhatják az Eisberg cég salátacsodáit.

Mindenkinek mindent


A Sportízelítő fővédnöke, Lévai István Zoltán alpolgármester így nyilatkozott:

– Immár negyedszer kínáljuk az ízelítőnket, remélve, hogy mindenki megtalálja azt a „falatot”, azt a sportágat, amelyik a legjobban tetszik neki, s tán éppen a Bókay-kertben lel rá arra úgy, hogy annak szép sportkarrier lesz a vége. Hívunk, várunk mindenkit a sportnapra, bízva abban, hogy jövőre már az ötödikre invitálhatjuk a kerületi lakosokat. Azon túl, hogy bátran lehet majd válogatni a negyvennél több sportág között, családi nap is lesz ez. A gyermekek mellett a szülőket és természetesen a nagyszülőket is sok szeretettel várja az önkormányzat. A legfontosabbnak azt tartjuk, hogy évről évre több fiatalt tudjunk megmozgatni és megnyerni a sportnak s ezáltal az egészséges életmódnak. A Sportízelítő egyik törekvése az, hogy minden évben újdonságokkal lepjük meg a napjukat a Bókay-kertben eltöltőket. Így lesz ez az idén is. Új sportágakkal, új kerületi sportegyesületekkel ismerkedhetnek meg a Sportízelítőt választók. Biztos vagyok abban, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót és hogy az ízelítőből sportos lakoma lesz.