Az önkormányzat megjutalmazta a legjobbakat

Írta:  2011.06.05.
Idényzáró úszóversenyt szervezett az Aqua 18 Úszóegyesület a Bókay-kertben. A versenyre meghívást kapott valamennyi, kerületünkben dolgozó úszóedző, az általuk felkészített versenyzőkkel együtt.

Sikeres diákolimpiai szereplést követően tarthatta meg versennyel egybekötött, ünnepélyes évzáróját az Aqua 18 Úszóegyesület. Az Aqua 18 meghívta a viadalra valamennyi kerületi úszót, egyesülettől függetlenül. Több tucat úszópalánta csobbant a Park-uszoda medencéjébe.


Elismerés az egész éves munkáért

A verseny ragyogó alkalmat nyújtott arra, hogy az év közben kiemelkedően szerepelő úszókat elismerésben részesítsék. Különösen Bíró Ádám, Ivánka Márton, Miklós Marcell és Leidal Tibor eredményét kell kiemelni, hiszen ők négyen országos diákolimpiai bajnokok lettek! Az önkormányzat képviseletében Lévai István Zoltán alpolgármester és Kissné Baumann Gizella irodavezető, az egyesület részéről pedig Tenczer Szabolcs adta át az elismeréseket. A legjobban teljesítő sportolók az okleveleken kívül sporttáskát is kaptak az önkormányzat jóvoltából. Az Aqua 18 Úszóegyesület sem maradt adós, ők egy hivatalos, egyesületi pólót ajándékoztak az alpolgármesternek.
Lévai István Zoltán elmondta: az önkormányzat valamennyi kerületi sportágat igyekszik kiemelt figyelemmel kísérni. Különösen igaz ez az úszásra, amelynek képviselői révén városrészünk több szép eredményt szerzett a budapesti és az országos diákolimpián.



Javuló időeredmények

Tenczer Szabolcs a kiemelkedő eredmények részletezésekor büszkén újságolta, hogy a mögöttünk hagyott tanévben 4 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek az Aqua 18 úszói az országos, és 10 arany, 4 ezüst és 4 bronzérmet a budapesti diákolimpián. Összesen tehát 27 érmet nyert az Aqua 18, amelyből 14 arany volt. Tenczer Szabolcs azonban mégsem az érmek száma alapján értékel elsősorban.
- A sok megnyert érem önmagáért beszél ugyan, ám ennél is többet mond számunkra az időeredmény, amely végső soron tisztán mutatja sportolóink éves fejlődését - kezdte összegzését Tenczer Szabolcs. - Szinte minden tanítványunknál jelentős, esetenként több másodperces javulást mutatnak a számok. Ha figyelembe vesszük, hogy versenyzőink mindössze heti három edzéssel készülnek, akkor még inkább figyelemre méltó az fejlődés. Több gyermekünk is van, akitől jövőre további, észrevehető fejlődés várható. Érdemes lesz figyelni Bartha Danira, Leidal Tiborra, Kaminszky Bencére, Bíró Ádámra és Lelovics Marcellre, a lányok közül pedig Tihanyi Zsófira, Nagy Fruzsira és Leidal Nórára.