Kerületünkbe látogat Kancho Yoshiji Soeno

Írta:  2011.06.04.
Ismét Budapestre érkezik Kancho Yoshiji Soeno, a Shidokan Karate alapító mestere, és látogatása során kerületünket is felkeresi, sőt bemutató edzéseket is tart - tudatta portálunkkal Kiss Attila, a Bushido SE elnöke.
Kancho Yoshiji Soeno, a Shidokan Karate alapító mestere nem először látogat Magyarországra. Sportága népszerűsítése érdekében rendszeresen körútra indul, és érint minden olyan országot, ahol a karate általa létrehozott ágát művelik.

Dicsőséges "tavaszi hadjárat"

Hazánkban a kerületi kötődésű Bushido SE élen járó a shidokan karatéban. Ezt bizonyítja, hogy a Kancho Yoshiji Soeno találkozni kíván Kiss Attila egyesületi vezetővel és a Bushido SE sportolóival is, sőt több közös edzésre is vállakozik a bushidosokkal. Nyilván hozzá is eljutott annak híre, hogy páratlanul sikeres tavaszt tudhat maga mögött a Bushido SE.
- Az év első fele kimagasló sikereket hozott egyesületünk számára - mesélte Kiss Attila. - Versenyek egész sorára kaptunk meghívást, és mindenütt remekül szerepeltünk. Minden idők legsikeresebb időszakán vagyunk túl, összesen 72 érmet szereztünk a különböző viadalokon. Ezek között akadt interkontinentális bajnoki cím, világkupa-győzelem valamint Eb-helyezés, és természetesen több tucat magyar bajnoki és kupaérem is. 


Serlegekkel és érmekkel

Közös edzés Kancho Yoshiji Soenoval

Kiss Attilát Kancho Yoshiji Soeno érkezésével kapcsolatban is megkérdeztük.
- Kancho Yoshiji Soeno a karate Shidokan-stílusirányzatának megteremtője. A Magyar Shidokan Karate Szövetség meghívására látogat ismét Magyarországra, hogy szemináriumot tartson. Egy héten át tanítja majd a shidokan fortélyaira, a Bushido- és a Nippon Sakura Sportegyesület tagjait, és a karate más szakágainak érdeklődőit.
- A Bushido SE sikereinek mennyi szerepe van abban, hogy a mester ilyen gyakran ellátogat Magyarországra?
- Nagy szerepe van, ugyanis a mester nyomon követi egyesületeink munkáját, eredményeit. Kancho Yoshiji Soeno magyarországi látogatása mindig kitüntető a számunkra, hiszen fáradhatatlanul járja a világot, osztja meg a tudását a tanítványokkal. A gyerekek csillogó szemmel, áhítattal néznek rá, ő pedig a legközvetlenebb módon tanítja a karate alapjait.



A mester kerületi programja


A szemek csillogására idén is lesz mód, hiszen a mester négy napon át vendégeskedik kerületünkben. Már megvan Kancho Yoshiji Soeno részletes kerületi programja is. Edzések helye és időpontja: Eötvös Loránd Általános Iskola (Lakatos u. 30.) és Gulner Gyula Általános Iskola (Gulner u. 2.)

június 16. csütörtök: 18.00-19.00 (Eötvös - gyerek és kezdő felnőtt edzés)

június 16. csütörtök: 19.10-20.30 (Eötvös - haladó felnőtt és versenyzős edzés)

június 17. péntek: 18.00-20.30 (Eötvös - haladó felnőtt és versenyzős edzés)

június 18. szombat: 10.00-12.30 (Gulner - minden csoportnak)

június 19. vasárnap: 10.00-12.30 (Gulner - minden csoportnak)

Találkozó: minden alkalommal fél órával edzéskezdet előtt, a helyszínen, átöltözve.
Felszerelés: Karate ruha, védőfelszerelés, frissítő a szünetre.

Az edzésekre a +36-20-943-0212-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail-címen lehet bejelentkezni!