Zene a szabadban

Írta:  2015.05.04.
Az Utcazenebona című sorozat második koncertjét tartották május 3-án Pestszentimre városközpontjában.

˗ Az utcazene különös műfaj. Arra hívatott, hogy megállítsa az embert. Mi vasárnapi időpontokat választottunk, mert ilyenkor senki nem siet annyira – mondta el Draskóczy Zoltán gitárművész, az Utcazenebona című programsorozat szervezője még a május 3-i újabb pestszentimrei koncertet megelőzően.

Ódor Katalin, a Pestszentimrei Közösségi Ház (PIK) igazgatja elmondta, a megújuló ház egyik célkitűzése lett másfél-két évvel ezelőtt, hogy programjai egy részével kilépjen a falak közül, hogy a kultúrát kivigye az utcára. Jó ötletnek tűnt a PIK-ben 2013 óta sikerrel folyó komolyzenei koncertsorozatot, a Zenebonát a szabadban is próbára tenni.
˗ Tavaly augusztusban rendeztük az első Utcazenebonát. Egészen különös hangulata volt annak, ahogy Zoliék kiültek vasárnap délelőtt, és a templomból, sétáról érkező embereket muzsikával fogadták – foglalta össze.

A sikeren felbuzdulva a ház pályázatot nyújtott be, és nyert a Nemzeti Kulturális Alapnál, amelynek köszönhetően idén április 19. és augusztus 16. között már összesen öt hangversenyt tud szervezni Pestszentimre városközpontjában a tavaszi és nyári hónapok egy-egy vasárnapján.
Áprilisban a Dohnányi Ernő Zeneiskola fúvósegyüttesei muzsikáltak a téren, május 3-án pedig az iskola ének tanszakának Szilágyi Olga, illetve Kákay Katalin vezette növendékei adtak anyáknapi műsort. A következő koncertet május 31-én, gyereknapon adja a Dohányi csellóegyüttese és ifjúsági vonószenekara. Az előadás 11 órakor kezdődik.