Monokróm színvilág

Írta:  2014.11.25.
Őszi fények címmel nyílt kiállítás november 20-án a Fehéren Feketén Galériában. A kollektív fotókiállításra amatőrök és profik is megörökítették az évszak sajátosságait.

Nádasdi Mihály szobrászművész, a Fehéren Feketén Galéria vezetője nemcsak teret ad a művészetnek, hanem alkotásra is buzdítja a kerületben élőket. Legutóbbi felhívására több mint 15 amatőr és profi fotográfus, fotózást kedvelő személy ragadott gépet, és fényképezte vagy filmezte le az őszi világ szépségeit, eseményeit. Alkotásaikból Őszi fények címmel nyílt kiállítás, amely előzetes bejelentkezés után december 1-jéig tekinthető meg a galériában.
A kiállítást Váradi Levente fotográfus nyitotta meg.

– Nagyon fontosnak tartom a fiatalokban felébreszteni az igényt a szépre, az értéktartóra és az alkotás örömében rejlő önkifejezés lehetőségeire. Emiatt külön öröm számomra, hogy egy olyan kiállításon vehetek részt, ahol számos fiatal képviselteti magát, s megmutatja tehetségét és érdeklődését a fotográfia iránt – mondta.

A képeket egy szakértőkből álló zsűri és a vendégek külön-külön értékelték. A zsűriben Siklós Péter fotóművész, Hoós Jenő és Váradi Levente fotográfus foglalt helyet, akik az alkotókat nem kímélve értékelték a képeket, szálltak szakmai vitába, és szolgáltak hasznos tanácsokkal a későbbiekre. A látogatók névtelenül, egy papírcetlin adhatták le a szavazataikat a nekik legjobban tetsző képekre. A zsűri értékelése alapján Heltai Eszter lett az első helyezett, míg a közönség szavazatai alapján Eisenberger Ágnes, Hahn Alexandra és Huba Mátyás között hármas holtverseny alakult ki. Az első helyezettek Nádasdi Mihály által külön erre az alkalomra készített és a galéria logójával ellátott kisplasztikát kaptak. Végezetül a szobrászművész elmondta, hogy lesz folytatása is a kiállításnak, a télen készült képek várhatóan tavasszal kerülnek majd a zsűri és a közönség elé.