Képi egyensúly

Írta:  2014.10.18.
A Kondor Béla Közösségi Ház október 14-én Harmónia – Diszharmónia címmel rendezett kiállítást a XIII. Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat keretében.

Ami létezik, az csak valamilyen harmóniában létezhet. Mégis mindennek a mozgatórugója maga a diszharmónia, ami fenntartja az állandó, szűnni nem akaró vágyat az emberiségben arra, hogy a tökéletesre törekedjen. Erre, az egymás nélkül nem létező fogalompárra reflektálva készítette el 19 kerületi művész legújabb alkotásait, melyeket a XIII. Magyar Festészet Napja alkalmából rendezett kiállításon lehet először, de remélhetőleg nem utoljára megtekinteni.


Az eseményen a vendégeket Császár Bíró Lilla a közösségi ház vezetője és Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte. A kiállítást Emőd Péter művészeti szakíró nyitotta meg.
– Öröm volt látni, hogy mennyire tükröződik ebben a kis metszetben a kortárs magyar képzőművészet gazdagsága; műfaji, tartalmi és stiláris sokszínűsége. Látni azt, hogy mennyire erős a festészet hagyományos műfaján belül is az új lehetőségek keresése, ami persze egyben a festészet tartós fennmaradásának és sikerének is fontos záloga. Van, akinek a kísérletező kedve a színek újfajta használatában nyilvánult meg, míg mások a valóság helyett az absztrakció, vagy a hagyományos helyett, a digitális ábrázolásban próbálták ki magukat – mondta Emőd Péter.
A kiállítás kurátora Huller Ágoston képzőművész volt. A zenei élményről és ráhangolódásról Kovács Ildikó hegedűművész játéka gondoskodott. A tárlat október 30-ig minden nap 8 órától 19 óráig tekinthető meg a Kondor Béla Közösségi Házban.