És ami még belefér

Írta:  2014.04.14.
Diákok és szülők éjszakája címmel nagy sikerű programot szervezett a Gloriett Általános és Sportiskola diákönkormányzata április 11-én az intézményben.
A gyerekek jó bulinak tartották a késő éjszakáig tartó programot. Az iskolában lehetett csocsózni, gombfocizni, pingpongozni, kézilabdázni, sorversenyezni. Aki akart, aerobikozhatott, táncolhatott, méghozzá retrozenére, a 90-es évek és az ezredforduló slágereire, filmet nézhetett a filmszobában. A Star Warsból az 501-es légió effektekkel tarkított lézerkardos bemutatót tartott, a „női szakaszban” pedig nagy sikere volt a smink- és a frizurakészítésnek, amit profi szakemberek végeztek. Aki időközben elfáradt, az heverészhetett az iskola előcsarnokában elhelyezett matracokon, és ha megéhezett, megszomjazott, akkor felkereshette az iskolai büfét.

– Nagy sikere volt a retro tanítási óráknak, amelyeknek az volt a lényegük, hogy nem a gyerekeket, hanem a szülőket feleltették a tanárok a matematika- és a történelemórán, sőt nekik kellett dolgozatot is írniuk – mesélte Petrilla Csaba diákönkormányzatot segítő tanár. – A rendezvény a Gloriett iskola fennállásának 25. évfordulójára szervezett programsorozat része volt. A szülők kezdeményezték a programot, amit aztán a diákönkormányzat megszervezett „És ami még belefér” szlogennel.
Az est folyamán sok olyan programra volt lehetőség, amely az iskolai keretek közé nem fér be, de minden program tanári felügyelettel zajlott.

Két neves volt tanítványt bemutató filmbejátszás, majd a velük való kötetlen ismerkedő beszélgetés is színesítette az estet. Eljött Kántor Janka, az Attraction Látványszínház Produkció tagja (az árnyszínház tánccsapata tavaly tehetségkutató versenyt nyert Nagy-Britanniában). A másik vendég Székely Márton volt, a kézilabda-válogatott kapusa.