A költő lelke

Írta:  2014.03.28.
A Kávéházi esték rendezvénysorozat keretében kiállítás-megnyitóval összekötött zenés irodalmi estet tartott a Krúdy-kör március 20-án a Zila Kávéházban.

A Krúdy Gyula Irodalmi Kör évek óta színesíti kerületünk irodalmi és képzőművészeti életét. A társaság minden hónap harmadik csütörtökén képzőművészeti tárlattal egybekötött zenés irodalmi estre invitálja az érdeklődőket a Zila Kávéház galériájára. A művészetkedvelő közönség, a színészek, a zenészek és a képzőművészek minden alkalommal hamar megtöltik az emeletet. Nem volt ez másként március 20-án, az idei harmadik kávéházi esten sem.

A vendégeket ezúttal ifjabb Zila László közgazdász, cukrász, a kávéház pr- és médiamunkatársa köszöntötte. Az est házigazdája és a tárlat rendezője Fényesi Tóth János Krúdy-emlékérmes író, költő volt. A látogatók ez alkalommal Vincze Angéla festőművész munkásságával ismerkedhettek meg, aki eddigi pályája során nemcsak számos képzőművészeti elismerést kapott, de művészettanári tevékenységéért Pedagógus-emlékérmet és Kiváló pedagógus díjat is. A kiállítást Cserpes Emese művészettörténész nyitotta meg.

Az est hátralévő részében az író, költő, műfordító Király Lajosnak, a Magyar Kultúra Lovagjának két könyvét – Az énekes madár és A költő lelke – mutatták be. Király Lajos diákkora óta ír verseket, s korábban éveken keresztül ifjúsági színpadot és irodalmi klubot is vezetett. A zenés bemutatón a szerző mellett közreműködött Lengyel Géza költő, Németh Nyiba Sándor költő, zeneszerző, Stancsics Erzsébet író, költő, Tárkányi Imre költő, a Magyar Kultúra Lovagja és Vaskó Andrea énekes, versmondó is.
A tárlat ingyenesen tekinthető meg április 17-ig, a kávéház nyitvatartási idejében.