Szívügyünk a közlekedés

Írta:  2013.09.02.
Közlekedésbiztonsági tábort szervezett a Kondor Béla Közösségi Ház augusztus utolsó hetében.
Közlekedésbiztonsági tábort szervezett a Kondor Béla Közösségi Ház augusztus utolsó hetében. Szakemberek segítségével tanították a gyerekeknek a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedést.
Az iskolakezdés közeledtével mindenkiben felrémlik a reggeli dugók és az iskolák környékén sietősen, olykor figyelmetlenül lépdelő diákok képe. Ilyenkor nem árt fokozottan figyelni nemcsak az autósoknak, hanem a diákoknak is. Ehhez nyújtott segítséget a Kondor Béla Közösségi Ház általános iskolásoknak szervezett közlekedésbiztonsági tábora. Céljuk az volt, hogy a diákok olyan hasznos ismereteket sajátítsanak el az egy hét folyamán, melyek birtokában nagyobb biztonsággal közlekedhetnek akár két keréken, akár gyalog.

A Lőrinc 2000 Szabadidősport Egyesület képviseletében Lukács Norbert oktatta a diákokat. Minden nap elméleti képzéssel indult. A gyerekek megismerkedhettek a kerékpár alkatrészeivel, szerelésével és a kerékpározáshoz szükséges eszközökkel. Oktatófüzetből tanulták a KRESZ táblák jelentését, melyeket később gyakorlatban is fel kellett ismerniük. A gyakorlati időben akadályversenyeken fejleszthették ügyességüket és kerékpáros tesztpályán próbálhatták ki először az elméletben megszerzett tudásukat. A hét végén pedig közösen bicikliztek végig egy rövid útvonalat a forgalomban.
A gyerekek közül többen nem először jártak a táborban.
- Mi ketten már tavaly is eljöttünk ebbe a táborba.- mutatott barátjára az első sorban ülő kisfiú.- A biciklizés a kedvenc sportom, ezért örülök, hogy olyan sok mindent megtanulhatok itt. Az iskolába sajnos nem tudunk biciklivel járni, mert messze van és apukámnak reggel korán kell beérni a munkahelyére, de hétvégén sokat szoktunk együtt biciklizni.- mesélte lelkesen.