Útravaló

Írta:  2012.07.03.
Tasnádi Szandra szobrászművész első egyéni kiállítása nyílt meg július 2-án a Pestszentimrei Közösségi Ház Klub Galériájában.


A fiatal művész kisgyermekként szeretett gyurmából, rágóból „szobrászkodni”. Általános iskolás korában már sikeresen szerepelt a kerületi versenyeken, munkáiból több megtalálható a Brassó Utcai Általános Iskolában. A tanulmányait a Képző és Iparművészeti Szakközépiskola (Kisképző), szobrász szakán folytatta, majd 2011-ben a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakára nyert felvételt, ahol most fejezte be az első évfolyamot.
 

– A szobrászat nagyon sokat jelent számomra – mondta Tasnádi Szandra. – A tiszta, érthető, esztétikus formák kialakítására, a mondanivaló formával való kifejezésére törekszem. Úgy érzem, ezzel igazán ki tudom fejezni önmagam, és át tudom adni gondolataimat, érzéseimet az embereknek. A szobor számomra tökéletes kifejezőeszköz, ami egyaránt tükrözi a lelki állapotot, és a korszellemet. Nagyon fontos számomra, hogy szobraim elhelyezhetőek legyenek a térben, vagyis ideális dísztárgyai lehessenek a mai modern otthonoknak.
A fiatal művésznek az évfolyamtársaival már több közös kiállítása volt a szakközépiskolában és az egyetemen, de ez az első önálló tárlata.
– A rekkenő hőségben sokan jöttek el, hogy megnézzék a munkáimat, amit külön megköszönök mindenkinek – mondta Szandra.
Ódor Katalin a Pestszentimrei Közösségi Ház igazgatója üdvözlő szavait követően Varga Ferenc, pedagógiai szaktanácsadó nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó ideje alatt a kivetítőn, a Klub Galériában pedig eredetiben tekinthették meg az érdeklődők a fiatal művész alkotásait. 

– Tasnádi Szandrát szinte a megszületésétől ismerem, ugyanis az édesapja a Brassó iskola igazgatóhelyettese volt (Kurdi Gyula igazgató nyugdíjba vonulásáig), én pedig rajzot tanítottam az intézményben – mondta Varga Ferenc. – Nagyon érdekes volt Szandra személyisége, mindig a maga útját járta. Bucsek Noémi kolleganőm nagyon korán adott agyagot a kezébe, hogy kerámiázzon. Már akkor feltűnő volt vizuális érzékenysége, amire lehetett építkezni. Noémi sokat segített neki, és ő pedig jól teljesített és céltudatos volt.
Tasnádi Szandra kiállítása július 31-ig tekinthető meg a Pestszentimrei Klub Galériában.