Harmincéves a Vackor

Írta:  2012.05.07.
Harmincadik születésnapját ünnepelte a Vackor Óvoda április 27-én a Csolt utcai intézményében. Az óvoda folyosóján stílusosan mackók sokasága fogadta a vendégeket.
1982. március 1-jén nyitotta meg kapuit az újonnan épült négycsoportos, korszerűen felszerelt óvoda. Az évek folyamán a Csolt utcai óvoda a Címer utcai és a Podhorszky utcai tagóvodával bővült. Az intézmény a tagóvodákkal együtt tíz éve vette fel a Vackor nevet, ezzel is erősítve az összetartozásukat.
– A környezetünk igényeire alapozva és a nevelőközösség támogatásával 2000-ben német nemzetiségi csoport alakult az óvodánkban – mondta Szőnyiné Guth Irén, a Vackor Óvoda vezetője. – Ebben a csoportban a gyermekek a napi tevékenységük során játékos formában ismerkedhetnek a német nyelvvel.
Az óvodavezető elmondta, hogy a csoportokba vegyes életkorú gyermekek tartoznak. Ez a szerkezeti forma erősíti a szocializációt, modellezi a nagycsaládi helyzetet. Az intézmény kiemelt feladatának tartja, hogy az apróságok érdeklődéssel forduljanak a környezetük felé. Az óvodapedagógusok elfogadó és szeretetteljes környezetben, játékos tevékenységekkel fejlesztik a gyermekek képességeit, hogy az intézményből kikerülve megfelelő ismereteik legyenek az őket körülvevő világról, s felkészültek legyenek az iskolai életre.

Az óvoda fennállásának 30. évfordulójáról megemlékező ünnepségen részt vett Ughy Attila polgármester, Hunyadi István városigazgató, Kucsák László alpolgármester, Banyár László, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében Molnár Hajnalka elnökhelyettes és Walter Géza tag. A Vackor Óvoda vezetőjét az évforduló kapcsán Lévai István Zoltán alpolgármester köszöntötte.
Néhány nappal később, május 5-én a gyerekek a szüleikkel és az óvodapedagógusokkal születésnapoztak.