Rendőrökkel, tűzoltókkal találkoztak a gyerekek

Írta:  2011.09.08.
A gyerekeket tűzoltó-, rendőrautó és a vízi rendészet hajója várta szeptember 3-án a Hargita tér közelében, a Tengerkincs Játszóház udvarán.

Különleges érdekességek várták a kerületi gyerekeket szeptember 3-án a Tengerkincs Játszóházban: megnézhették közelebbről a tűzoltóautót, sőt a tűzoltók felügyeletével még „tüzet” is olthattak. Beülhettek a rendőrautóba, bekapcsolhatták a szirénát és beszállhattak a vízi rendészet hajójába, amelynek megközelítése nem volt egyszerű feladat, ugyanis létrán lehetett felmászni a fedélzetre, a nagyobbak közlekedési totót is tölthettek.
– A környéken lakunk – mondta Kovács Mária. – Örömmel hallottam, hogy a játszóházban szombaton ingyenes gyermekprogram lesz. A fiam izgatottan várta, hogy felülhessen a tűzoltóautóba, és felmehessen a hajóra.
Tóth Jánosné unokájával érkezett.
– Jó ötlet volt a program megszervezése – mondta. – A kis unokámnak nagyon tetszett, hogy megszólaltatta rendőr- ás a tűzoltóautó szirénáját, felvehette a tűzoltósisakot… Most éppen a hajóra igyekszik felmászni.
Pinizsiné Müller Ildikó Anita, a Tengerkincs Játszóház Fejlesztő és Szabadidő Központ ügyvezetője elmondta, három hónapja nyílt meg a játszóház a Hargita tér közelében, ahová nemcsak a környékről, hanem a környező kerületekből, településekből is szívesen látogatnak el csemetéjükkel a szülők, nagyszülők. Az izgalmas kalandparkba Kucsák László alpolgármester is ellátogatott.
–A gyerekek nemcsak szórakozni, kikapcsolódni, játszani jöhetnek a játszóházba, hanem részt vehetnek különféle foglalkozásokon, fejlesztőprogramokon is. Többek között korrepetálás, iskola előkészítés, logopédia, kognitív fejlesztés, idegrendszert fejlesztő tornák, részképesség-zavar, szűrések nyelvoktatás, grafológia szerepel a kínálatban. – Gondoltunk a szülőkre is – tette hozzá az ügyvezető. – Amíg a gyerkőc okosodik vagy játszik, nekik is lehetőségük van regenerálódni, pihenni, szórakozni, esetlegesen játszani.
Játszóház játékait nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is használhatják. A vállalkozó szellemű felnőtt kísérők is felmászhatnak a labirintusba vagy lecsúszhatnak az óriás légvár csúszdáján.
A himalájai sótéglából épült sóhomokozó és sóbarlangot is látogathatják az allergia, légúti és asztmatikus megbetegedésekben különféle bőrbetegségekben szenvedők.