Hangverseny a SOFI és a gyermekotthon javára

Írta:  2011.05.09.
Jótékonysági koncert rendezett a Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület május 6-án a Városháza Dísztermében. A civil szervezet a rendezvény adományaiból a SOFI tanulásban és értelmileg akadályozott tanulóit, valamint a Gyöngyvirág utcai gyermekotthon lakóit támogatja.
„Nem vagyunk mindnyájan arra hivatottak, hogy rendkívüli dolgokat hajtsunk végre, hanem arra, hogy nagyszerű hétköznapi munkát végezzünk rendkívüli szeretettel”. (Jean Vanier)

Veszteg József, a Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület soros elnöke és Csík Árpádné, az egyesületi tag  a rendezvény háziasszonyaként köszöntötte a jótékonysági hangverseny résztvevőit.
A  rendezvény azért is volt különleges, mert a program egyik részében különleges tehetséggel megáldott Konyicska Renátával ismerkedhetnek meg résztvevők, műsorunk másik részében pedig látássérült fiatalok mutathatják be rendkívüli zenei tudásukat.

A Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület a rendezvény adományaiból a  SOFI tanulásban és értelmileg akadályozott tanulóit, valamint a Gyöngyvirág utcai gyermekotthon lakóit támogatja.  
A Lions klubmozgalom 1917-ben a vakok és gyengén látok megsegítésére, az elesettek és szükséget szenvedők önzetlen támogatására jött létre az Amerikai Egyesült Államokban. A Lions Klub Pestszentlőrinc Egyesület1999-ben szerveződött. Megalakulása óta kiemelten támogatja a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény (SOFI) tanulásban és értelmileg akadályozott tanulóit, a Gyöngyvirág utcai gyermekotthon növendékeit, emellett számos területen végez karitatív munkát.

Lions Klub
A Lions Club 1917-ben Melvin Jones, egy chicago-i biztosítási ügynök nevéhez fűződik, aki azt javasolta, hogy az addig különálló klubokat egyetlen, országos jellegű szervezetté kellene alakítani, amely nem csupán üzleti vagy társadalmi jelentőségű célok érdekében alkotna kommunikációs hálózatot, hanem a közösség egésze életének jobbítását is célul tűzné ki.
A célja a gyengén és rosszul látók anyagi támogatására volt. Az Egyesült Államok egész területén a települések vezetői hamarosan megkezdték a klubok szervezését. A Szövetség akkor vált "nemzetközivé", amikor - 1920-ban - a kanadai Ontario tartománybeli Windsor-ban is Lions klub alakult. Ezt követően klubok alakultak Mexikóban, Kínában és Kubában is. 1927-re a klubok száma már 1183-ra növekedett, s ezek összes taglétszáma elérte a 60 ezer főt.
Hazánkban önálló kormányzóságként a világszervezet tagjaként alakult meg, jelenleg mintegy hetven klub működik.