Fáradhatatlanul az idősek szolgálatában

Írta:  2015.04.03.
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte március 31-én a Somogyi László Szociális Szolgálat. Az intézmény másodszor is megkapta a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést.

A Somogyi László Szociális Szolgálat a XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Szociális Központ jogutódjaként immár 25 éve töretlen lendülettel és kitartással végzi a kerületben élő idősek és fogyatékkal élők gondozását. Az intézmény szükségletalapú szolgáltatást nyújt a rászorulóknak, legyen az nappali ellátás, szociális étkeztetés, illetve házi segítségnyújtás az otthonuk elhagyására képtelen személyek számára.

Sokan, sokszínűen, együtt

Az évfordulón egész napos program és színvonalas műsor várta az ellátottakat és az intézmény munkatársait. Az ünnepséget Dömötör István alpolgármester nyitotta meg, a vendégeket Bálint Ramóna intézményvezető köszöntötte.

– Az egész napos ünnepséget a kollégák és az ellátottak javaslatai alapján már hónapok óta terveztük és oly módon próbáltuk összeállítani, hogy mindenki találjon benne kedvére valót – mondta Timárné Penczi Ildikó megbízott intézményvezető. – A műsort a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola táncosai indították, akik húsvéti, locsolós táncokkal léptek fel. Őket a XX. kerületi Török Flóris Általános Iskola diákjainak zenei előadása követte. A délután folyamán a dolgozók és az ellátottak is színpadra léptek, akik verses, humoros jelenetekkel emlékeztek vissza az elmúlt évekre. Az ünneplés végül egy kötetlen kora estébe hajló táncos mulatsággal zárult.

Újra kitüntették a szakszolgálatot

A Szociális Szolgálat idén második alkalommal is elnyerte a Salva Vita Alapítvány által létrehozott Fogyatékosság-barát Munkahely elnevezésű elismerést, ami az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a munkaadók egymásra találását segíti. Az intézményben jelenleg két munkakörben foglalkoztatnak megváltozott munkaképességű kollégát.

– Fontos kiemelni, hogy intézményünk, mint szociális intézmény egyedüliként vehette át második alkalommal ezt a díjat. Az elismerést március 24-én Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár adta át – mondta Timárné Penczi Ildikó.