Közösségi tervezés a Kondor Béla sétányon

2023.06.30.

Töltsd ki a kérdőívet és vegyél részt a folyamatban!

https://www.kozossegitervezes.hu/dialogs/kondorsetany

A Kondor Béla sétány egy része az elmúlt időszakban sikeresen megújult, az önkormányzat pedig már a folytatáson dolgozik. A következő feladat a Közösségi Háztól a Vajda Lajos sétányig tartó szakasz jövőjének megtervezése.

Ezen a területen is meglátszik, hogy a létrehozása óta nagyobb felújításon nem esett át, és burkolata, funkciói újragondolásra szorulnak. A közvetlen környezetében található intézmények, mint a közösségi ház, az iskola, az óvoda, a templom, mind-mind élő közösségeknek adnak otthont, akik valószínűleg sokkal aktívabban is ki tudnák használni ezt a jó fekvésű közterületet. Ezért lenne fontos, hogy a közeljövőben a sétánynak ezen része is megújulhasson.

Az Önkormányzat azt szeretné, ha a kerület lakói és a sétány látogatói részt vennének a tervezési folyamatban, hogy a helyi igényeknek megfelelő tervek születhessenek meg. Most ezért egy közösségi tervezés indul, amiben a környékbeliek, a tájépítészek és az önkormányzat együtt döntenek a terület jövőjéről.

Töltsd ki a kérdőívet!
Töltsd ki július 15-ig elérhető kérdőívünket, hogy megtudjuk, mit gondolsz a sétány jelenlegi állapotáról, és milyen javaslataid lennének! Az online kitöltéshez kattints a KÉRDŐÍV gombra. Ha inkább papíralapon mondanád el véleményedet, akkor a Közösségi Házban kérhetsz a kinyomtatott kérdőívből, sőt, ezen időszak alatt többször találkozhatsz a sétányon kitelepült kérdezőinkkel, akik szívesen beszélgetnek veled részletesebben is a területtel kapcsolatos tapasztalataidról.

Gyere el a tervezési alkalmainkra!

Két tervezési alkalmat tartunk. Ezeken tájépítész tervezők szakmai segítsége mellett közösen találjuk ki, hogyan újuljon meg a sétány ezen része. Mindkét találkozóra nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket!

  •  Első alkalom: 2023. július 26., 17.30-tól a Kondor Béla Közösségi Házban
  •  Második alkalom: 2023. szeptember 6., 17.30-tól a Kondor Béla Közösségi Házban

Vegyél részt a szavazáson!

A közös gondolkodás végére két vázlattervet készítenek tájépítészeink, amelyek közül közösen, szavazással választhatják ki a környékbeliek a kedvencüket. Erre a szavazásra előreláthatólag a nyár második felében kerül sor, és online és offline is lehet majd szavazni.

https://www.kozossegitervezes.hu/dialogs/kondorsetany