46 új önkormányzati lakás – korszerűek és fiatalosak lesznek

2023.06.23.

Egy nagyon pozitív változás szemtanúi lehetünk a Fáy utcai épületegyüttesben, ahol a felújítási munkálatok a végükhöz közelednek.

Jelenleg a munkák 80 százalékával már elkészültek, és előreláthatóan augusztus végére tudják befejezni a projektet.

Szaniszló Sándor polgármester, továbbá Somody László, Kőrös Péter és Petrovai László alpolgármesterek csütörtökön egyeztettek a helyszínen a hátralevő feladatokról.

A projekt menedzselését végző Városrehabilitáció18 szakemberei már több, hidegburkolattal ellátott helyiséget tudtak bemutatni, illetve a lakások kialakításaiba is bepillantást nyerhettünk. A lakások 35-60 négyzetméter közötti alapterületűek lesznek, a mai kor elvárásainak megfelelő megjelenéssel és műszaki tartalommal.

Az elmúlt két évtized legnagyobb eredménye lesz ez a 46 új otthon az önkormányzati lakások terén. Szaniszló Sándor kifejtette, hogy ezekre a lakásokra nagy szüksége van a kerületnek.

- 400 gyermekes család vár jelenleg önkormányzati lakásokra. Sajnos mindannyiuknak nem oldja meg a lakhatási nehézségeit, ha elkészül a Fáy utcai épületegyüttes, viszont sok családnak nyújthatunk segítséget. Ez a felújítás befektetés a jövőbe, ugyanis családok élnek majd itt a gyermekeikkel – összegezte a polgármester.

A lakásokat teljes gépészettel adják át, a gazdaságos fenntartásukról hőszivattyú is gondoskodik.

Megújul az épületek udvara is, ahol jelenleg a terepet rendezik. Közösségi kert, játszótér és esővíztároló egyaránt része lesz az udvarnak.