Tájékoztatás az M3-as metró pótlásának ütemváltásához kapcsolódó közösségi közlekedési változásokról

Írta:  2023.03.20. 

Március 20-a, hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon jár az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között. A Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények, a lezárt állomások környéke pótlóbusszal és egyéb járatokkal közelíthető meg.

 

 

 

A pótlásának ütemváltását követően az M3-as metró használatát ajánljuk utasain részére, a pótlás idejére indított alternatív járatok közlekedése pedig fokozatosan visszaáll a pótlás előtti rendre, azonban a metró pótlása alatt megvalósított számos fejlesztés végleges marad. a 132e busz március 18. szombattól a jövőben hosszabb útvonalon a Szent Lőrinc-telepig jár, a 98E busz pedig március 20-tól, hétfőtől a Kőbánya-Kispest M felé megáll a Csaba utcánál is.

Az utasok kérésére megmarad az Alacskai úti lakótelep és a Boráros tér közötti gyorsjárt is 255E jelzéssel (korábbi 254M). Az Alacskai úti lakótelep és Pestszentimre közlekedésének javítására a 254 E és a 255E járatok vonalán ezentúl csuklós autóbuszok közlekednek, így lényegesen nagyobb férőhelykínálatot biztosítanak. A 217E busz továbbra is a közlekedik a délutáni csúcsidőben is, ahogy a 182A járat is közlekedik csúcsidőszakban, a továbbiakban is.

A részletes információk már elérhetők a BudapestGO applikációban és a BKK honlapján.