A választókat cikizte a szocialista Kőrös Péter

Írta:  2014.09.15.
Rövid időn belül másodszor került kínos helyzetbe Kőrös Péter: egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint a választókat egyszerűen síkidomnak tekinti.

„A választókat minek tekintjük? Összetett gondolkodó lénynek vagy egységsugarú síkidomnak? Szerintem az utóbbinak kell” – mondja Kőrös Péter szocialista képviselő egy hangfelvételen, amely a Hír TV birtokába jutott. A televíziós társaság megkereste a képviselőt, aki az októberi választásokon újra indul a Havanna-lakótelepi körzetben az újabb mandátumért. Kőrös letagadta rögzített kijelentését, majd arra hivatkozott: „A választási kampányban vannak szlogenek és a kampányszakemberek szoktak leegyszerűsítő jelzőket használni arra, hogy hogyan is jellemzik a mai választópolgári magatartást, ilyen típusú jelzők biztosan elhangzanak kampányértekezleten. Ezek kifejezetten munka jellegű megszólítások” – magyarázta a képviselőjelölt.
Amikor végleg kifogyott az érvekből, telefonjával filmezni kezdte a stábot.
Ebben egyébként korábbi munkatársát, mentorát, Simon Gábort követte, akit az év elején tartóztattak le, majd helyeztek háziőrizetbe az ellen folyó vizsgálat idejére.
Kőrös Péter neve az elmúlt hét végén egy másik ügyben is felmerült: akkor választási csalás gyanúja miatt indított vizsgálatot a kerületi választási iroda, mert Kőröst támogató, egyébként fénymásolt, tehát jogilag hamisítványnak számító ajánlólevél került egy postaládába a 6. számú választási körzetben.