Megérkeztek a csemeték

2022.11.28.

Megérkeztek az „Ültess fát kerületünknek” pályázat facsemetéi a Városgazda18 kertészetébe.

Ezeket már a mai nap során elkezdik kiültetni a pályázatokat benyújtó lakosok ingatlanjai elé a városüzemeltető társaság munkatársai.

Szaniszló Sándor polgármester a fák átvételénél elmondta, hogy kerületünk kifejezetten jól áll a faállomány és zöld felületek terén, de Önkormányzatunk szeretné, ha még több fa gondoskodna a kertvárosi hangulatról, zöldebb környezetről. Úgy látják, hogy a családi házak előtt bőven akadnak még helyek fáknak, és ha ingyen biztosítják a csemetéket, illetve az ültetést a lakosoknak, akkor sokan tartanak rá igényt. Ezeket a költségeket az Önkormányzatunk fizeti ki.

Az „Ültess fát kerületünknek” pályázat során a Városgazda18 munkatársai mérik fel a pályázók ingatlanjai előtti területeket, ezután a helyszín adottságainak megfelelően választják ki a fákat mindenhova. A fák így illeszkednek majd az adott utcaképbe, nem nőnek rá a légvezetékekre és egyéb helyekre.

A frissen érkezett facsemeték között gömbkőris, vérszilva, hársfa, gömbakác, juhar, lepényfa, gömbszivar, gömbjuhar, ostorfa egyaránt megtalálható.