Koronavírus: Online jelentkezhetnek a kerületi szülők a bölcsődéinkbe

Írta:  2020.04.28.

 

A járványhelyzet miatt a XVIII. kerületben is fokozottan ügyelünk arra, hogy az itt élők családjai, gyermekei a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Ennek érdekében lehetővé tettük, hogy az idei óvodai felvételi jelentkezések során személyes jelenlét nélkül, online úton legyen mód beadni a szükséges dokumentumokat.

A kerületi bölcsődékbe kerületi lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező szülők kérhetik gyermekük felvételét.

A felvétel időpontja: 2020. május 11-től – 2020. május 22-ig folyamatos.

A bölcsődei jelentkezéshez a felvételi kérelem nyomtatvány a http://bolcsi18.hu/felvetelilap20-21.doc címen érhető el.

A bölcsődei felvételhez szükséges okmányok:

  • életvitelszerű XVIII. kerületi lakóhely igazolása (gyermek és egyik szülő/törvényes képviselő részéről)
  • lakcímkártya, annak hiányában
  • albérleti szerződés vagy
  • védőnői igazolás),
  • szülő által benyújtott munkáltatói igazolás a tényleges munkába állás várható idejéről– attól a szülőtől, aki GYES, GYED díjban részesül (nem munkaviszony igazolás)

A felvételi kérelmet, a kérelem mögé csatolt dokumentumokkal együtt beszkennelve, vagy lefotózva, elektronikus úton annak a bölcsődének az e-mail címére kell megküldeni, ahová a jelentkezést a szülő/törvényes képviselő el szeretné juttatni (ez lehet több bölcsőde is).

A felvételi eljárás eredményéről 2020. június 8-tól – 2020. június 12-ig, email útján értesítjük a szülőket/törvényes képviselőket. Ehhez szükség van az olvasható, pontos email cím megadására a felvételi kérelmen.

A bölcsődék jegyzéke, valamint a felvétellel kapcsolatos valamennyi dokumentum megtalálható a https://www.bp18.hu/intezmenyek/szociális-intezmenyek linken.

A bölcsődei felvételről további információ kérhető Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen, vagy a +36 1 291-0578-as telefonszámon, hétköznapokon 10.00 órától – 14.00 óráig.