Rendőrségi helyszínelés miatt a Vilmos Endre Sportcentrum - MALÉV uszoda bizonytalan ideig zárva tart.

 malev betores

 

A tavalyi év nagy sikerére való tekintettel 2021. évben ismét lesz Nyári Diákmunka, melybe az önkormányzat is nagy örömmel kapcsolódik be, lehetőséget biztosítva ezzel a kerületünkben élő fiataloknak a nyári szünetben való munkavégzésre (16-25 év közötti fiatalok, akik bejelentett – állandó - lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel, valamint nappali tagozatos tanulói jogviszonnyal rendelkeznek).

 

A miniszterelnök a kilátástalan helyzetbe sodort önkormányzatokat politikai alapon akarja „kompenzálni”. Ezzel kivégzi az önkormányzatiságot, a rendszerváltozás egyik legfontosabb értékét és értelmét, megcsúfolja a választói akaratot, elveszi a magyar települések autonómiáját.

Pitiáner bosszút állnak a településeken. "Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését." - jelentette ki Karácsony Gergely. 

 

A XVIII. kerületi Helyi Védelmi Bizottság november 10-től fokozottan ellenőrzi a veszélyhelyzettel összefüggésben elrendelt járványügyi intézkedések betartását.maszk illu

 

81 éves korában elhunyt Szili Sándor a XVIII. kerület egykori országgyűlési képviselője.

Médiaszerte zajlik a félretájékoztatás, riogatás, hangulatkeltés a Flór Ferenc utca megújítása kapcsán. Íme a tények:

Kérdeztek, a kerület válaszolt. Egy betűt nem közöltek a válaszból. Íme az igazság:

 

Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata meghívására húsz alkalommal ad minikoncerteket a kerületben, a Kozma Orsival a Jazz + Az és a Cotton Club Singers egykori énekesnőjével és

ifj. Sárközy Lajossal, a Virtuózok tehetségkutató műsor nyertesével, Junior Prima díjas hegedűvirtuózzal kiegészült Swing á la Django együttes.

 

Száz évvel ezelőtt igazságtalan, a nemzetek önrendelkezését sárba tipró döntés született. És mi magyarok, száz évvel a döntés után sem érezhetünk ezzel kapcsolatban mást, mint mélységes fájdalmat.