A hűség megbecsülése

Írta:  2015.07.13.
Kőszegi János javaslatára az önkormányzat elismeri a több évtizedes kerületi pedagógiai munkát.
A hivatás iránti hűség kézenfekvő jele, amikor valaki 25, 30, sőt 40 éven át képes magas színvonalon végezni a munkáját. A kerületi óvodák és iskolák több évtizedes szolgálatot maguk mögött tudó pedagógusai, alkalmazottai önkormányzati elismerésben is részesülnek Kőszegi János képviselő, az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottsága elnökének kezdeményezésére.

Egy-egy szakmai elismerés jelentős pozitív energiát képes mozgósítani pluszban mindennapi munkánk, hivatásunk későbbi folyamatában.
– A közelmúltban a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) átvette az önkormányzatoktól az oktatási intézmények felügyeletét, és a több évtizedes szolgálati időt pénzjutalommal köszönte meg. Ám nem szabad és nem lehet elfelejteni a korábbi „önkormányzati zászló” alatt eltöltött szolgálati időt és a kerületünk javára végzett lelkiismeretes munkát. A hölgyeknek orchideával, a férfiaknak egy-egy palack jó minőségű borral köszönjük meg az áldozatos munkájukat – mesélte Kőszegi János.
Nem kerülte el az illetékesek figyelmét az az örömteli tény, hogy sokan nyári szabadságra mehetnek, így minden óvodai pedagógusnak, alkalmazottnak és részben az iskolai pedagógusoknak az évzáró ünnepélyeken sikerült átadni a jutalmat. Akiket már nem értek el, azok a szeptemberi tanévnyitó részeként részesülnek az elismerésben.
Az önkormányzati képviselő számszerűsített is: tizenhatan 25 éves, harmincnégyen 30 éves és tizennégyen 40 éves jubileumhoz érkeztek, ami igencsak nagy tiszteletet érdemel.
A díjátadás nemes feladatát felváltva látják el kerületi vezetők és a bizottság tagjai.
– Hagyományteremtő céljaink vannak, ugyanis kevés tiszteletre méltóbb feladatról tudok, mint elismerni az évtizedeken át a kerületünk javára nyújtott nagybetűs pedagógiai szolgálatot.