Új útburkolat a Madách utcában

Írta:  2015.04.29.
A XVIII. kerületben zajló csatornázás része a munkálatok során felbontott úttestek helyreállítása.
A XVIII. kerületben zajló csatornázás része a munkálatok során felbontott úttestek helyreállítása. Az útburkolatot többnyire a lefektetett csatorna nyomvonalán kell csak helyreállítani, azonban vannak olyan utcák, ahol az elhasználódott útfelületet célszerű teljes szélességében felújítani. Az egyik ilyen helyszín az Üllői út közelében lévő Madách utca, amelyen erős az átmenő forgalom, így mindenképpen indokolt volt a teljes burkolatcsere.

- Az önkormányzat saját forrásból 600 millió forintot különített el arra, hogy ne csak a nyomvonal helyreállítása történjen meg, hanem azokban az utcákban, ahol ez szakmailag indokolt és megvalósítható, ott teljes szélességben helyre legyen állítva az úttest – mondta a Madách utca április 24-i aszfaltozási munkálatait megtekintő Lévai István Zoltán alpolgármester. – Nagyon fontos feladat ez, mert sok a rossz állapotú út, és a csatornázást követően akkor beszélhetünk teljes műszaki tartalmú helyreállításról, ha a továbbiakban jobb minőségű úton lehet ezekben az utcákban közlekedni.
Április végén és májusban több pestszentlőrinci utca aszfaltozása zajlik. Kádár Tibor önkormányzati képviselő elmondta, hogy a körzetéhez tartozó utcákban élőktől folyamatosan kapja a visszajelzéseket a csatornázásról, s az azt követő útfelújításokról.

- Itt a Madách utcában is rendkívül pozitív a lakók véleménye, hiszen évtizedek óta várták a csatornázást. Ugyanez a helyzet a Dugonics és a Kosár utcában is, ahol a következő hetekben lesz teljes szélességű úthelyreállítás, azt követően pedig a csapadékvíz-elvezetést építteti ki az önkormányzat.