Új feladatkör, régi lendület

Írta:  2015.01.26.
Társadalmi megbízatással november novemberben új alpolgármester kezdte meg a munkáját a kerület vezetésében.
Társadalmi megbízatással november novemberben új alpolgármester kezdte meg a munkáját a kerület vezetésében. A közéleti feladatokat korábban az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának elnökeként ellátó Szarvas Attila Sándort a civilek és a nemzetiségek képviselői is örömmel fogadták új feladatkörében.

– A civil szervezetek és az önkormányzat kapcsolata az elmúlt években is kiegyensúlyozott volt. A következő ciklusban azonban az önkormányzat még nagyobb szerepet szeretne vállalni a helyi civil élet szervezésében – mondta Szarvas Attila Sándor még december elején azon a közmeghallgatáson, amelyen a kerületi civil élet lehetőségei is szóba kerültek. Hozzátette: – A tervek között szerepel egy civil ház létrehozása is, amely otthont adhatna a helyi szervezeteknek.
Az új, társadalmi megbízatású alpolgármester a civil kapcsolatok mellett az egyházi és a nemzetiségi ügyekért, a lakótelepeken élők ügyeiért és a testvérvárosi kapcsolatokért is felelős.


Munka és otthon

A kerület vezetésébe a KDNP színeiben bekerülő Szarvas Attila Sándort korábbról képviselői és civil munkájáról ismerheti a szélesebb közönség, az érintett szakterületek képviselői pedig az önkormányzat oktatási, közművelődési, sport- és ifjúsági bizottságának elnökeként is. Nem számít született pestszentlőrincinek, de családjával több mint húsz éve él a kerületben. Fiatal pedagógusként került a Szent Lőrinc Katolikus Általános Iskola tantestületébe, egy ideig ingázott a munkahelye és az otthona között, majd megtalálták itt a család számára megfelelő otthont.
– Pestszentlőrinc ideális hely. Katolikus emberként fontos számomra, hogy egy magas színvonalú katolikus iskolában dolgozhatom, ahol már nemcsak tanítok, hanem igazgatóhelyettesként az intézmény irányításában is részt vállalhatok. Az otthonom viszonylag közel van a munkahelyemhez, és úgy érzem, hogy olyan helyen élünk, ahol jó felnőni. Ez pedig fontos szempont a mi családunkban – vallja Szarvas Attila Sándor, aki kilenc gyermek édesapja.

Új feladatkörök

Az alpolgármesteri munka a korábbiakhoz képest teljesen új feladatokat ró a pedagógusként már kedvelt, képviselőként és bizottsági elnökként pedig bizonyító Szarvas Attila Sándorra.
– Az egyházakkal eddig is jó volt a kapcsolatom, a decemberben rendezett kerületi egyházi kerekasztalon pedig minden felekezet képviselőjével sikerült megismerkednem. Úgy érzem, eredményesen tudunk majd együttműködni – mondta.
A visszajelzések szerint szerencsés választás volt a nemzetiségi ügyeket is rábízni, hiszen a kerületi nemzetiségi képviseletek kifejezetten örültek az ő személyének.
– Más fórumokon is elmondtam már, hogy nélkülözhetetlen az a szín, íz, amit egy-egy nemzetiség hozzá tud tenni a kerület teljes kultúrájához. Személyesen is fontosnak tartom, hogy a nemzetiségek megélhessék az identitásukat, és az értékeiket átadhassák az itt élőknek – fogalmazott Szarvas Attila.
Az új feladatkörök közül a lakótelepeken élők ügyeinek kezelése áll legtávolabb az eddig vállalt feladatoktól. Az alpolgármester azonban ezt is a többi közé illő megbízatásnak tartja:
– Még ha sokszor technikai, pénzügyi, fenntartói kérdésekről beszélünk is, itt is egyének, családok, közösségek ügyeiről van szó, és fontos, hogy ezeket kellő érzékenységgel kezeljük. Ebben pedig már van tapasztalatom. Arra fogok törekedni, hogy a lakótelepeken élők, akik a kerületi lakosság jelentős részét teszik ki, még több figyelmet kapjanak a következő években – mondta. További feladatairól így nyilatkozott: – Eddig is közel álltak hozzám a nyugdíjasok. Azt gondolom, ők olyan sokat tettek a kerületért, hogy megérdemlik az odafigyelést, a törődést. A testvérvárosi kapcsolatokat is fontosnak tartja az önkormányzat, ezért ezekre a jövőben is nagy figyelmet fordítunk. Bízom benne, hogy a kerület lakosaival közösen el tudjuk érni azt, hogy gyermekeink egy még szebb, még élhetőbb kerületet örököljenek tőlünk.