Jövőre teljes csatornahálózat

Írta:  2014.12.12.
A tervezettnél gyorsabban haladnak a csatornázási és útfelújítási munkálatok az 1. számú választókerületben. Az év végi szabadságolások miatt a folytatást januárra ígéri Dömötör István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.
– A körzetemben jóval előtte járunk az eredetileg tervezett határidőnek, amely szerint 2015. május 31-ig kell befejezni a csatornázást – adott felvilágosítást Dömötör István –, mindössze két-három utcában nem értek még véget a munkálatok.

A karácsonyi szabadságolások miatt a Csévéző utcában szüneteltetni kell a munkálatokat.
– Természetesen nem végleg vonult le a kivitelező. Január elején, amint az időjárás megengedi, azonnal folytatják a munkát.
A képviselő elmondta, hogy két szakaszban haladnak majd a szakemberek. Először a Riedl Frigyes utca és a Gyömrői út, ezt követően a Frangepán utca és a kerület határa között folytatódik a csatornaépítés.
– A rendkívül csapadékos időjárás miatt lassult le a munka üteme az utóbbi időben. A magas talajvíztől folyamatos vákuumszivattyúzással lehetett csak megszabadulni. Az árokba helyezett kút elszívóképessége pedig természetesen véges – avatott be a részletekbe a képviselő.
Áttérve az útfelújításokra kifejtette, hogy több helyen végeztek a munkákkal. Így például a ferihegyi és az erzsébettelepi vízgyűjtő részen.

– Bélatelepen három utca, a Karinthy, a Tarcsay és a Nádasdy készült el. Jövőre, amint fagymentes lesz az időjárás, azonnal nekiállnak a többi érintett utcának, amelyeket egyelőre ideiglenesen adtak át a közlekedésnek – fogalmazott Dömötör István, akitől azt is megtudhattuk, hogy Ferihegyen és Erzsébettelepen már folyamatosan csatlakoznak rá a háztartások a szennyvízcsatorna gerincvezetékére.
A rácsatlakozásokat sokan rendelik meg az önkormányzat cégétől, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt-től, amely naponta egy rákötést végez. Eddig 15 háztartás megelégedésére működik a szennyvízelvezető csatorna.
A rákötésekkel kapcsolatban a képviselő megjegyezte:
– Bélatelepen akkor kezdődhetnek el a munkák, amikor megépül az átemelő, és befejeződik a hálózat kiépítése. Jelenlegi tudásunk szerint ez márciusra várható.