Rongálás a Hargita téren

Írta:  2014.11.28.
Alighogy befejeződtek november közepén a Hargita tér felújításának munkálatai, ismeretlen tettesek tönkretették, elpusztították a frissen telepített növényzet egy részét.
Alighogy befejeződtek november közepén a Hargita tér felújításának munkálatai, ismeretlen tettesek tönkretették, elpusztították a frissen telepített növényzet egy részét. Amint azt Lepsényi Tibor, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Műszaki és Városüzemeltetési Divíziójának vezetője elmondta: felháborító, hogy ismét vandál magatartással kellett szembesülni.

– Az ismeretlen elkövetők a 64 vármegye dombja körül kialakított mikrodombok környékére ültetett cserjéket, bokrokat, kúszónövényeket kitépkedték és szétszórták – mondta Lepsényi Tibor, aki szerint nem is az okozott anyagi kár nagysága aggasztó, hanem a felháborító cselekedet, a rombolás értelmetlensége. – Néhány hete magam is láttam, ahogy a téren egy kutya mély gödröt kapart a földbe, az ilyen károkért az állat gazdája a felelős. A növényzet tönkretételét azonban nem hiszem, hogy a kutyák számlájára kell írni. Elszomorító, hogy vannak olyan egyének, akik örömüket lelik abban, hogy mások munkáját semmibe véve a saját környezetüket rombolják. Borzasztó, hogy rendszeres a játszóterek, parkok rongálása.
A Hargita tér kapcsán azért jó hírrel is szolgált a divízióvezető. Befejeződtek a tervezett térkövezési munkálatok, és folytatódott a téren a járdaépítés is. A mikrodombok körül újratelepítették a növényeket, és füvesítettek is.