MSZP: Fele sem igaz, amit mondtunk

Írta:  2014.09.24.
Azonnali magyarázatot követel Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere az MSZP fővárosi vezetésétől azokra a Kőrös Péter, a MSZP kerületi szocialista frakcióvezetője és kampányfőnöke által tett kijelentésekre, amelyekben elismeri: „fele sem volt igaz azoknak az állításoknak, amiket a sajtó segítségével róla terjesztettek”. Ughy Attila rendkívüli sajtótájékoztatót tart; az ügynek jogi következményei vannak, a kijelentésekért a baloldalnak vállalnia kell a felelőséget.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A választások tisztaságát veszélyzetető kijelentéseknek, a választók lenézésének, és saját személyét érő durva és méltatlan támadásnak tartja Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere azokat a kijelentéseket, amelyekről a PestiSrácok.hu számolt be szerda reggel.
CIKK: MSZP-s kampányfőnök: fele sem volt igaz annak, amit a sajtó segítségével terjesztettünk

A közéleti hírportál azt írja: egy birtokukba jutott hangfelvételen Kőrös Péter, a MSZP kerületi szocialista frakcióvezetője azt állítja: „Fele sem volt igaz” annak, amit Ughy Attiláról, a XVIII. kerület fideszes polgármesteréről a sajtóban elterjesztettünk. (...) „Nálunk az Ughy Attilánál mekkorát ütött bas*za meg az, hogy megírták azt, hogy csak (…..) utazgattak. Foglalkozott vele az RTL, a Blikk, előtte mindegyik megkapta. Fele sem volt igaz!” A hangfelvételen Kőrös utasítást is ad párttársainak: „az ellenfélről csak sz*rt”.
Kőrös szerint a választók nem gondolkodó lények, hanem „egységsugarú síkidomok”.
Ughy Attila felszólítja a párt által támogatott Szaniszló Sándor polgármesterjelöltet, valamint az MSZP budapesti vezetését, hogy a következő kérdésekre azonnal adjanak magyarázatot:

1. Tudtak-e arról, hogy a kampányfőnök minősíthetetlen eszközökkel, bevallott hazugságok terjesztésére biztatja a párt aktivistáit?

2. Milyen kapcsolat van az MSZP, Kőrös Péter és a magukat függetlennek nevező sajtótermékek között, ha ellenőrizetlen hírek, manipulatív szándékkal közzétett híradások megjelenhetnek a közbeszédben? (A „bajai hangfelvétel-hvg.hu” ügyben ezt már megtapasztalhattuk.)

Ughy Attila jelzi: a most nyilvánosságra került hangfelvétel egyértelműen bizonyítja, hogy a kerületi ellenzék tudatos, kapcsolati hálóját felhasználó „hecckampányokkal”, igaztalan híradásokkal próbálja megzavarni a választási kampányt.
A polgármester „minimum furcsának” tartja, hogy például a lezárt és tisztázott számla-ügyről a sajtótermékek olyan eszközökkel és szándékokkal számoltak be, amit Kőrös Péter egyértelműen megfogalmazott...
Ughy Attila a történtek miatt rendkívüli sajtótájékoztatót tart.